Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

AOK: Τακτική και ψυχολογικές ντόπες

Πολύ δουλειά στην κυκλοφορία της μπάλας από τον Απ. Χαραλαμπίδη – Χωρίς προβλήματα οι προπονήσεις

 

Με κάθε δυνατό τρόπο προσπαθεί να βελτιώσει τις ατέλειες του φετινού ρόστερ, αλλά και του χαμένου χρόνου στην προετοιμασία ο νέος τεχνικός του ΑΟΚ, Απόστολος Χαραλαμπίδης.
Η προετοιμασία των «κυανολεύκων» για το ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Ηρακλή στο «Ανθή Καραγιάννη» κορυφώνεται και ο Καστοριανός τεχνικός έχει ρίξει όλο το βάρος στην κυκλοφορία της μπάλας και στην τακτική, τομείς που μέχρι τώρα οι παίκτες του ΑΟΚ μάλλον δεν είχαν δουλέψει καθόλου και καθημερινά βγαίνουν ολοένα και περισσότερες πληροφορίες, που κάνουν λόγο ότι οι προπονήσεις επί Φέρνερ ήταν… παιδική χαρά. Όχι ότι φέρει ευθύνη ο 72χρονος Γερμανός τεχνικός. Άλλωστε, άλλοι ήταν αυτοί που τον επέλεξαν.

Όπως και να ‘χει, ο Χαραλαμπίδης μιλάει συνεχώς με τους παίκτες του, δε διστάζει να βάλει και τις φωνές σε πολλά σημεία των ασκήσεων, ενώ στην απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας έδιωξε για λίγα λεπτά τον Ντουτσαρίδη για ένα τάκλιν που έκανε σε συμπαίκτη του, θέλοντας να δείξει από την αρχή… ποιος είναι το αφεντικό.

Το πρόγραμμα και χθες περιλάμβανε διπλή προπόνηση στο γήπεδο του Χαλκερού. Ο 43χρονος προπονητής μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Θωμά Γκαρακλίδη, ο οποίος αντιμετώπισε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και ήταν ο λόγος που δεν αγωνίστηκε στο φιλικό με τον Βατανιακό.

Στο χθεσινό πρόγραμμα, ο 23χρονος στόπερ ανέβασε ρυθμούς και θα δώσει κανονικά το «παρών» στην αναμέτρηση της Δευτέρας. Ο άλλος πονοκέφαλος έχει να κάνει με την περίπτωση του Κύδωνα Καρλόπουλου, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο από την προηγούμενη ομάδα του, την Αναγέννηση Γιαννιτσών και παρά τις ενέργειες της διοίκησης, δεν υπήρξε εξέλιξη για την έκδοση ελευθέρας του ποδοσφαιριστή και ταυτόχρονη έκδοση του δελτίου του για λογαριασμό της ΠΑΕ Καβάλας.

Για το ματς της Δευτέρας, ο Απ. Χαραλαμπίδης δεν υπολογίζει και στις υπηρεσίες του Αμντούλ Ρασίντ, η άφιξη του οποίου υπολογίζεται στις αρχές Οκτώβρη (έχει πρόβλημα στην έκδοση βίζας).

Άλλα αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και από σήμερα ο Χαραλαμπίδης θα κάνει τις πρώτες του δοκιμές για την ενδεκάδα.

Εν τω μεταξύ, όπως είχε αναφέρει το «Χ» από την περασμένη εβδομάδα, δέκα ποδοσφαιριστές προπονούνται μόνοι τους, σε μια προσπάθεια να γίνει ένα ξεκαθάρισμα στο ρόστερ, αλλά και να μπορεί ο Χαραλαμπίδης να δουλεύει καλύτερα με τους παίκτες που χρειάζεται.

Οι παίκτες που προπονούνται μόνοι τους είναι οι Γιώργος Παπαδόπουλος, Χατζηλαζαρίδης, Γραμματικός, Θεοδωρίδης, Τσιφλίδης, Καζάνας, Δρίτας, Γαβαλάς, Γαβριηλίδης, ενώ ο Έλτον Σπάτα αναχώρησε για την Αλβανία.

Τέλος, οι προετοιμασίες για την αυριανή (13.00) εκδήλωση της ΠΑΕ στο ξενοδοχείο GALAXY κορυφώνονται, εκεί όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της νέας διοίκησης, του προπονητή Απ. Χαραλαμπίδη, των εισιτηρίων διαρκείας, του χορηγικού προγράμματος, καθώς και της φανέλας που θα φοράνε οι «κυανόλευκοι» στο φετινό πρωτάθλημα της Football League.