Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Χθες στην Καβάλα: Κατέπλευσαν μαζί!!!

Δύο κρουαζιερόπλοια που γέμισαν την Καβάλα με τουρίστες

Καινούργιες εικόνες για το λιμάνι της Καβάλας καθώς δύο κρουαζιερόπλοια μαζί, το World και στο Windstar κατέπλευσαν χθες το πρωί στο «Απόστολος Παύλος», μάλιστα σύμφωνα με το πρόγραμμα το πρώτο θα διανυχτερεύσει έξω από το λιμάνι της Καβάλας και θα αποχωρήσει σήμερα το απόγευμα.

Το World αυτό θεωρείται το μεγαλύτερο γιότ του κόσμου, καθώς δεν είναι το κλασσικό κρουαζιερόπλοιο, αλλά ένα πλοίο με ιδιόκτητα διαμερίσματα! Το «Τhe World» αξίζει μίας ιδιαίτερης αναφοράς, καθώς πρόκειται για τη  μεγαλύτερη ιδιωτική θαλάσσια κατοικία στον κόσμο, ένα... γιοτ με μήκος  644 πόδια ή 196,4 μέτρα. Το «The World - Residences at Sea», ανήκει σε 130 οικογένειες από 19 χώρες, με το 49% των ιδιοκτητών να προέρχονται από τη βόρειο Αμερική, το 36% από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και το υπόλοιπο 15% από Ασία, Νότιο Αμερική, Αυστραλία, Αφρική.

Αυτοί οι πολύ ... ευκατάστατοι άνθρωποι, αντί να κάνουν τις κλασικές κρουαζιέρες σε πλοία εταιρειών, αντί να ναυλώνουν τα συνηθισμένα γιοτ που βλέπουμε τα καλοκαίρια δεμένα στις μαρίνες των νησιών, αποφάσισαν και αγόρασαν το δικό τους σπίτι στη θάλασσα, ενώ συμμετέχουν στα έξοδα- αναμφίβολα πολλά και μεγάλα- της συνιδιοκτησίας του πλοίου.