Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλληψη για κατοχή 15 περίπου κιλών ακατέργαστης κάνναβης


Συνελήφθησαν χθες (24-9-2013) το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 40 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.  Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών περί διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από τον 40χρονο, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική  επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο (2) δράστες, στη Θεσσαλονίκη, έξω από το σπίτι του 40χρονου, όπου συναντήθηκαν, προκειμένου ο 29χρονος να προμηθευτεί από αυτόν, ποσότητα κοκαΐνης, έναντι χρηματικού ποσού.    
Στην κατοχή των δύο αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

             Μία (1) νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 10,3 γραμμαρίων

             Το χρηματικό ποσό των 2.050 Ευρώ

             Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα

Ακολούθως σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι, την αποθήκη του 40χρονου, καθώς και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

             Δεκαπέντε (15) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 15.244 γραμμαρίων

             Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

             Ένα (1) πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας

             Μία (1) πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης

 

Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι ο 40χρονος, ο οποίος είναι καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών,  επανήλθε και παρέμενε παράνομα στη χώρα, ενώ η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του περιλαμβάνει επίσης παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και της πλαστογραφίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.