Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΑ: Σε κατάσταση ομηρίας…

Λόγω δυσλειτουργίας της κυβέρνησης άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν

 


 

 

Είναι από εκείνα τα πράγματα που μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν. Η αλλαγή του τρόπου έκδοσης του πιστοποιητικού αναπηρίας για την προμήθεια αναπηρικού αυτοκινήτου έχει γίνει ένας πραγματικός Γολγοθάς για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και τους οικείους τους. Η όλη διαδικασία έχει γίνει ιδιαίτερα περίπλοκη και εδώ και επτά μήνες το θέμα ουσιαστικά έχει παγώσει καθώς εκκρεμεί η έκδοση μιας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για να μπορέσουν να παραλάβουν οι δικαιούχοι τα αυτοκίνητά τους τα οποία βρίσκονται «στοιβαγμένα» στα τελωνεία.

 

Αφορμή για το σημερινό ρεπορτάζ στάλθηκε ο αγώνας ενός πατέρα, που έχει ένα παιδί 36 χρονών που πάσχει από σύνδρομο DOWN με βαριάς μορφής νοητικής υστέρηση, επίσης πάσχει από βαριάς μορφής επιληψία αλλά και άλλα προβλήματα υγείας.

 

Με επιστολή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία προς τον κ. Μαυραγάνη επισημαίνει ότι η έκδοση της ΚΥΑ θα λύσει το πρόβλημα χιλιάδων αναπήρων που έχουν ανάγκη το αυτοκίνητο, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση στην έκκληση. Για το θέμα μίλησε στο «Χ» ο κ. Μάκης Κρομύδας πρόεδρος του συλλόγου ΑμΕΑ επισημαίνοντας την περιπλοκότητα του θέματος, την τραγικότητα της κατάστασης και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει χιλιάδες άνθρωποι.