Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

AOK: Γερμανός αντί «Γερμανού»


Φεύγε ι (;) ο Τοπαλίδης, έρχεται ο Φέρνερ – Ανακοινώθηκαν Κουρέλας, Γιαννίκογλου – Τον ύψους 1.98 κίπερ Σεμπάστιαν Τιζάι έφεραν στην Καβάλα οι νέοι επενδυτές – Επισφαλής η θέση αρκετών παικτών που ήδη υπέγραψαν

 

 

Μόνο το τυπικό μέρος της ανακοίνωσης φαίνεται πως απομένει για να επικυρωθεί η μεταβίβαση του μάνατζμεντ στην πλευρά των ομογενών επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται σε Γερμανία, Τουρκία και Ελλάδα.

Την προπαρασκευή για το τελικό ντιλ, όπως προαναφέρθηκε από το χθεσινό φύλλο του «Χ», έκανε ο γνωστός Καβαλιώτης μάνατζερ, Βλάσσης Τσάκας, ο οποίος είχε ενεπλάκη σε θέματα αγοραπωλησίας του Παναθηναϊκού πριν από 1,5 χρόνο.

Το άκουσμα του ονόματος του Β. Τσάκα σίγουρα δεν προκάλεσε και τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή στους Καβαλιώτες φιλάθλους, οι οποίοι παραμένουν διστακτικοί.

Ωστόσο, οι ραγδαίες εξελίξεις έρχονται από το διοικητικό μέτωπο, εκεί όπου οι νέοι επενδυτές θέλουν να τα αλλάξουν όλα. Χθες, από ραδιοφώνου υπήρξε η παραίτηση του Ιπποκράτη Παχίδη (είναι ο πάτερ Άνθιμος), ενώ τον ίδιο δρόμο θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο συστάθηκε στις αρχές Αυγούστου.

Κι όλα αυτά, με τις ευλογίες του Γιώργου Τσοκτουρίδη, ο οποίος προχώρησε μυστικά τις τελευταίες 20 ημέρες το ντιλ με τους ομογενείς επιχειρηματίες, ενημερώνοντας το διοικητικό συμβούλιο λίγο μετά την καταληκτική συμφωνία μαζί τους το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης θα παραμείνει στο νέο διοικητικό σχήμα το οποίο θα προκύψει, όχι ως πρόεδρος, όμως θα αποχωρήσει εντός του Σεπτεμβρίου κι αφού λυθούν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στην αδειοδότηση της ΠΑΕ.

 

Μετράει ώρες ο Τοπαλίδης;

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ», που κι αυτές μεταφέρθηκαν στο χθεσινό φύλλο, επισφαλής είναι η θέση του Γιάννη Τοπαλίδη στον πάγκο του ΑΟΚ. Όπως ανέφερε παράγοντας που είναι κοντά στους νέους επενδυτές, οι αλλαγές θα είναι εκτεταμένες και στο αγωνιστικό τμήμα, με πρώτη και καλύτερη την αντικατάσταση του πρώην βοηθού του Ότο Ρεχάγκελ στην εθνική Ελλάδος με τον 72χρονο Γερμανό Ντίτχελμ Φέρνερ, έχοντας ως βοηθό τον Γιάννη Τζιφόπουλο, πρώην προπονητή της Αναγέννησης Γιαννιτσών.

 

Έρχεται… καραβιά

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Φέρνερ… φέρνει μαζί του τον πανύψηλο συμπατριώτη του τερματοφύλακα, Σεμπάστιαν Τιζάι. Ο 25χρονος και ύψους 1.98 γκολκίπερ είχε δοκιμαστεί στον Φωστήρα, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΟΚ, μια και οι νέοι επενδυτές πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του.

Ο Τιζάι, πάντως, δεν προέρχεται από γεμάτες χρονιές, αγωνιζόμενος στη δεύτερη ομάδα της Ομπερχάουζεν, στην τέταρτη εθνική κατηγορία της Γερμανίας.

Παίκτες του ΑΟΚ είναι από χθες και με τη βούλα οι Νίκος Κουρέλας και Μάκης Γαννίκογλου.

Ο Κουρέλας, που πήρε το βάπτισμα του πυρός, αγωνιζόμενος για 45 λεπτά στο φιλικό με την Α.Ε. Καβάλας, πετυχαίνοντας και δύο γκολ, κατάγεται από τα Γρεβενά, είναι 20 ετών, αγωνίζεται ως ακραίος μεσοεπιθετικός και πέρυσι είχε τέσσερις συμμετοχές με την ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Μ. Γιαννίκογλου είναι Καβαλιώτης τερματοφύλακας, 20 ετών, ύψους 1.89 και τα τελευταία δύο χρόνια βρισκόταν στην Ομόνοια της Κύπρου, χωρίς πάντως να πάρει ευκαιρίες από τους εκάστοτε προπονητές του.

Παρόλα αυτά, είχε συμμετοχές σε όλα τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων και έρχεται στην Καβάλα για να διεκδικήσει θέση βασικού. Πριν φύγει στην Κύπρο είχε θητεύσει στην ομάδα Κ-20 της Skoda Ξάνθης.

Παίκτης του ΑΟΚ πρέπει να θεωρείται και ο 24χρονος επιθετικός από την Άρτα, Παναγιώτης Τσιφλίδης, ο οποίος έχει περάσει από Πιερικό, Φωκικό, Απόλλων 1926, Ρόδο, Δόξα Κρανούλας και Αναγέννηση Καρδίτσας.

Από κει και πέρα, επισφαλής είναι η θέση αρκετών παικτών που ήδη υπέγραψαν συμβόλαια συνεργασίας με την ΠΑΕ Καβάλα, χωρίς να είναι μέσα σε αυτά οι Άρτσε, Κουρέλας, Γιαννίκογλου, Ντουτσαρίδης και Γκαρακλίδης.

Χθες, στην Καβάλα κατέφθασαν δύο Τούρκοι ποδοσφαιριστές για δοκιμή, ενώ και σήμερα πρόκειται να υπάρξουν ακόμη περισσότερες αφίξεις σε μια προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες στο ρόστερ, ενώ σε συνεργασία με τον Βασίλη Τσιάρτα, που πλέον έχει τονρόλο του μάνατζερ, γίνονται προσπάθειες για την απόκτηση κι άλλων νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών.