Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Τα μυστήρια της Θάσου… Μήπως κοιμόμαστε με τα τσαρούχια;


Μεσημέρι της μεθεπόμενης ημέρας της Εορτής της ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ. Κάθε τέτοια ημέρα οι κάτοικοι της πόλης της καβάλας αλλά και της νήσου της Θάσου αναθυμούνταi τις φονικές και καταστροφικές φωτιές του Δεκαπενταύγουστου του 1985.

Η διαίσθηση μας γνώριζε ποιοι της.....

βάλανε και για ποιο λόγο!! Ήταν βλέπεται η περίοδος του mea coulpa και του casus belli. Μέχρι που μάθαμε την αλήθεια το 2011!!

ΥΠΕΞ: Σοβαρές οι δηλώσεις Γιλμάζ περί τουρκικής εμπλοκής στις πυρκαγιές

 

Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ περί εμπλοκής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, την περίοδο 1995 – 1997. Πρόκειται για σοβαρές αποκαλύψεις που πρέπει να διερευνηθούν είπε ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ .

 

Δημοσίευση: 26/12/2011 – 18:40 Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/190214apo-tis-vomva-gilmaz-gia-tourkiki-ebloki-se-ebrismous-ellinikon-dason-/#ixzz2ch19i15M

 

Τέτοιες μνήμες ερχόταν στο μυαλό μας όταν της ΠΑΝΑΓΙΑΣ φέτος βλέπαμε τις αδήφαγες φλόγες να κατατρώγουν πάλι, ευτυχώς όχι σε τέτοια έκταση όπως το 1985 το πανέμορφο νησί της Θάσου.

 

Αυτοί που κατέβηκαν στο πρόσφατα μετενομασθέν λιμάνι ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ της πόλεως της καβάλας για να δουν εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη της φωτιάς είδαν να μπαίνει την στιγμή της αποκορύφωσης της φωτιάς ένα παράξενο πλοίο…

 

Παρακάτω παραθέτουμε μια σειρά γεγονότων όπως καταγράφηκαν από τα ΜΜΕ.

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013 – 15:50

Θάσος: Ανεξέλεγκτη μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στην ορεινή Καλλιράχη

 

“Μάχη” με τις φλόγες δίνουν από το μεσημέρι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί της Θάσου, προκειμένου να κατασβέσουν τη μεγάλη πυρκαγιά, που μέχρι στιγμής καίει ανεξέλεγκτα ορεινή δασική έκταση στην περιοχή Καλλιράχη.

 

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, σε περιοχή κοντά σε εγκαταλελειμμένο σκουπιδότοπο, στην ορεινή Καλλιράχη και οι αρχικές εκτιμήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ότι θα μπορέσουν να την κατασβήσουν. Ωστόσο, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί και της ξηρασίας, η φωτιά “ξέφυγε” από τον έλεγχο και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Πηγή:www.capital.gr

 

Σάββατο 17.Αυγούστου 2013

 

Στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου μπήκε στο λιμάνι της Καβάλας ένα διαφορετικό σκάφος αναψυχής απ΄ όλα όσα συνηθίσαμε να παρακολουθούμε τελευταία. Πρόκειται για το πλοίο See Ranger, το οποίο ευρύτερα γνωστό με το προηγούμενο όνομά του, Lone Ranger. Είναι ένα παλιό ρυμουλκό, το οποίο μετατράπηκε σε εντυπωσιακό σκάφος αναψυχής που μπορεί να κάνει μεγάλα ταξίδια, ακόμη και υπερατλαντικά. Οι πληροφορίες στο διαδίκτυο για το Lone Ranger είναι πολλές. Το σκάφος εμφανίζεται σε πολλές περιπτώσεις σα λιμάνια της Αμερικής αλλά και στη Νέα Υόρκη. Το Lone Ranger έδεσε μπροστά από το τελωνείο. Έχει μήκος 77 μέτρα. Προέρχονταν από την Κωνσταντινούπολη, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του διαδικιτύου, το πλήρωμά του αριθμεί 20 άνδρες και γυναίκες. http://www.proininews.gr/ 5:37 μμ, 18 Αυγούστου, 2013

 

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 23:38

Λιμενικό: Ανυπόστατα τα περί ύπαρξης τουρκικού ερευνητικού σκάφους στη Θάσο.

 

Ανυπόστατες καταγγελίες χαρακτηρίζει το Λιμενικό Σώμα αναφορές σχετικά με έρευνες τουρκικού σκάφους στη Θάσο.

 

«Με αφορμή αναφορές σχετικά με την ύπαρξη τουρκικού ερευνητικού σκάφους, το οποίο έπλεε πλησίον λουομένων στην παραλία Θημωνιά της Θάσου και διεξήγαγε έρευνες, καθώς και για ολιγωρία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής να ανταποκριθεί στον έλεγχο των καταγγελομένων, διευκρινίζουμε ότι τα ανωτέρω είναι αβάσιμα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρει το Λιμενικό σε ανακοίνωσή του.

Όπως διευκρινίζει συγκεκριμένα, «αμέσως μόλις οι ανωτέρω καταγγελίες περιήλθαν σε γνώση του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., διενεργήθηκε έλεγχος από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θάσου, όπου και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πρώην ερευνητικό και νυν μετεσκευασμένο σε θαλαμηγό σκάφος με στοιχεία “SEA RANGER”, σημαίας νήσων Κέυμαν – νηολογίου Τζορτζ Τάουν, το οποίο κατέπλευσε την 17-08-2013 στην Καβάλα προερχόμενο από Ρουμανία με προορισμό το Κεντρικό Αιγαίο, με 20μελές πλήρωμα, (Πλοίαρχος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου και λοιποί υπήκοοι Ρουμανίας)» ερευνητικού σκάφους στη Θάσο http://www.naftemporiki.gr/ Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 23:38

 

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Λύθηκε το μυστήριο. Είναι ωκεανογραφικό και κάνει θαλάσσιες έρευνες στη Θάσο Ζcode-Gr.blogspot.com

 

Το Lone Ranger, το οποίο επειδή ήταν παλιό όταν αγοράστηκε, επισκευάστηκε και ναυτολογήθηκε με σκοπό να μελετάει τις επιπτώσεις των θαλασσίων απορριμάτων στη χλωρίδα και πανίδα της θάλασσας. Το πλοίο συνεχίζει προφανώς να διαθέτει τις συσκευές που είχε και πρίν (sonar κλπ) ενώ πλέον διαθέτει και υποβρύχιο για τις έρευνές του. Θα βρείτε πολλά για αυτό το θέμα στο διαδίκτυο.

 

Πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι οι επιπτώσεις των θαλασσίων απορριμάτων ερευνώνται με εργαστηριακή έρευνα των πετρωμάτων και της βιοποικιλότητας του βυθού. Αυτές οι έρευνες προηγούνται πάντα των ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο, όπως και της εξόρυξης μεταλλευμάτων που υπάρχουν στο βυθό της θάλασσας. Στη πραγματικότητα όμως αποτελούν έρευνες για υδρογονάνθρακες και μεταλλεύματα του βυθού. Ενας καλός γεωλόγος αναγνωρίζει και οπτικά τα μεταλλεύματα όταν τα δεί απο κάμερα στο βυθό ή όταν του ανεβάσει κανείς στο πλοίο, πέραν άλλων εργαστηριακών ερευνών που γίνονται για επιβεβαίωση.

 

Είναι γνωστή σε όλους, πλήν των Ελλήνων πολιτών, ότι υπάρχει προσπάθεια σε διεθνές επίπεδο καταγραφής νέων υποθαλασσίων περιοχών εξόρυξης ορυκτών (ορυχεία βυθού) όπως και πηγών βιοκαυσίμων… και για το το λόγο αυτό η ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ είναι κάτι σημαντικό και θα έπρεπε ήδη να είχε γίνει. Η έρευνα για τέτοιες περιοχές γίνεται μέ ωκεανογραφικά πλοία σαν το Lone Ranger. Ανάλογες έρευνες έχει κάνει και η Τουρκία με πολλά ωκεανογραφικά, που το παίζουν λάτρεις της φύσης…Ζcode-Gr.blogspot.com

 

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα η ανθρώπινη σκέψη να μην περιορίζεται και ο καθείς να καταλήγει ελεύθερα σε συμπεράσματα.

 

Όμως μετά τα ανωτέρω σαν Έλληνες έχουμε δύο λύσεις η να βγάλουμε τα τσαρούχια μας και να αλλάξουμε πλευρό για να συνεχίσουμε τον ύπνο μας αμέριμνα. Άραγε μέχρι πότε?… η να βγάλουμε τα τσαρούχια μας και να τα φέρουμε στο κεφάλι αυτών των εχθρών που υπονομεύουν την ΠΑΤΡΙΔΑ μας τόσα χρόνια .

 

Η ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ η ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ…

 

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

 

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.