Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Υπ’ ατμόν ο Τοπαλίδης


Οι νέοι επενδυτές φέρνουν τον Γερμανό Ντίτχελμ Φέρνερ για τον πάγκο – Νίκη 6-0 επί της Α.Ε. Καβάλας, με Τσάκα στις κερκίδες

 

 

Οι εξελίξεις στον ΑΟΚ τρέχουν και είναι ραγδαίες τόσο όσον αφορά το διοικητικό μέρος, με την εμπλοκή Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε Γερμανία, Τουρκία και Ελλάδα όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν ολοκληρώσει τις συζητήσεις από το βράδυ της Δευτέρας με τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Καβάλας, Γιώργο Τσοκτουρίδη και μέσα στις επόμενες μέρες θα «αποκαλυφθούν» και στο καβαλιώτικο κοινό.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από αυτό το deal βρίσκεται ο Καβαλιώτης μάνατζερ, Βλάσης Τσάκας, που στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε αγοραπωλησία του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Παναθηναϊκού.
Αυτή η πληροφορία, όπως και όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δεν έχουν επιβεβαιωθεί ούτε έχουν διαψευσθεί επισήμως από την ΠΑΕ Καβάλας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ», οι νέοι διαχειριστές (αφού σε πρώτη φάση θα αναλάβουν το μάνατζμεντ του συλλόγου), έχουν διαμηνύσει στον Γ. Τσοκτουρίδη ότι θα βάλουν ένα ποσό που θα αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ για τη φετινή χρονιά, ενώ κάτι ανάλογο θα πραγματοποιηθεί και τον δεύτερο χρόνο της παραμονής τους στα διοικητικά. Παράλληλα, στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα με ρήτρα που δε θα υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Επίσης, μία από τις προϋποθέσεις για να αλλάξει χέρια η ΠΑΕ ήταν το «ξήλωμα» όλου του διοικητικού συμβουλίου, κάτι που πρόκειται να γίνει τις προσεχείς ημέρες.

Ακόμη, με την καταβολή του ποσού των 12.000 ευρώ στον Δήμο Καβάλας, η ΠΑΕ έχει λάβει πλέον τόσο ασφαλιστική όσο και φορολογική ενημερότητα και μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσει φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ένας φάκελος, που ναι μεν θα είναι ελλιπής, μια και υπάρχουν οι οφειλές στους παίκτες της περυσινής περιόδου, οι οποίοι έκαναν προσφυγές, ωστόσο αυτό δε θα εμποδίσει τους επενδυτές να τρέξουν τον προγραμματισμό τους.

 

Υπ’ ατμόν ο Τοπαλίδης, κατ’ αρχήν συμφωνία με Φέρνερ

 

Οι υποψήφιοι επενδυτές που αναλαμβάνουν το μάνατζμεντ έχουν κάνει κινήσεις, όχι μόνο σε ότι αφορά στο διοικητικό μέρος, αλλά έχουν προχωρημένες επαφές και για τη στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, πολύ πιθανή είναι η αποχώρηση και του Γιάννη Τοπαλίδη, αφού οι νέοι διαχειριστές επιθυμούν να κάνουν σαρωτικές αλλαγές και να μην υπάρχει καμία διασύνδεση του προηγούμενου καθεστώτος με τη νέα τάξη πραγμάτων στους «κυανόλευκους».

Ο 51χρονος προπονητής αποχώρησε από τον Βύζαντα, διαφωνώντας για την εμπλοκή Ιταλών μάνατζερ στην ομάδα (αν και τελικά οι Ιταλοί πήγαν στη Ζάκυνθο) και φαίνεται πως πέφτει θύμα μιας περίπου ίδιας κατάστασης, αυτή τη φορά στην Καβάλα.

Μάλιστα, οι νέοι επενδυτές έχουν έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με 10 παίκτες, νεαρής κυρίως ηλικίας τόσο από την ελληνική όσο και από την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ για τη θέση του προπονητή υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Γερμανό τεχνικό Ντίτχελμ Φέρνερ.

Ο Φέρνερ ήταν ένα από τα πιο μεγάλα ονόματα της προπονητικής πριν από 30 περίπου χρόνια. Στην πατρίδα του εργάστηκε στις Σάλκε, Αννόβερο, Ροτ Βάις Έσεν, Ζανκτ Πάουλι, ενώ πέρασε ξανά από τα μέρη μας για λογαριασμό του Ηρακλή την περίοδο 1986-87, όπου στο τέλος της με παίκτες, όπως οι Χατζηπαναγής, Παπαϊωάννου, Κωφίδης οδήγησε τον «Γηραιό» μέχρι τον τελικό Κυπέλλου, χάνοντας στα πέναλτι από τον ΟΦΗ των Ίσις, Βέρα και Σηφάκη.

Ο Φέρνερ λατρεύτηκε σαν θεός στην πενταετή θητεία του στον Απόλλωνα Λεμεσού, με τον οποίο έφτασε δύο φορές στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, τις περιόδους 1990-91 και 1993-94, ενώ ως τεχνικός της Ζάμαλεκ Αιγύπτου κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών Αφρικής το 1996.

Σήμερα, είναι 72 ετών (13/7/1941) και η τελευταία του δουλειά ήταν στην Αλ Αχλί της Λιβύης και έκτοτε συνεργάστηκε ως σχολιαστής με τη γερμανική τηλεόραση, χωρίς να ασχοληθεί επαγγελματικά με την προπονητική.

Ο φερόμενος νέος τεχνικός του ΑΟΚ βλέπει ως μια καλή ευκαιρία να μυρίσει ξανά το χορτάρι, ενώ άμεσος συνεργάτης του Φέρνερ θα είναι ο Γιάννης Τζιφόπουλος, ο οποίος πέρυσι εργάστηκε στην Αναγέννηση Γιαννιτσών.

 

Φιλική νίκη για τον ΑΟΚ επί της Α.Ε. Καβάλας με 0-6 - Στις κερκίδες και ο Τσάκας

 

Μόλις στο 7’ και μετά τη σέντρα του Γρηγόρη Παπαδόπουλου, ο Άρτσε έπιασε καρφωτή κεφαλιά για το 0-1, ενώ στο επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας του ΑΟΚ, Τιγγιρίδης ανέτρεψε στη μεγάλη περιοχή του ΑΟΚ τον Τζιγέρογλου και το πέναλτι που σφύριξε αμέσως ο διαιτητής ανέλαβε να το εκτελέσει ο Αγγελίδης, ωστόσο ο Τιγγιρίδης διόρθωσε το λάθος του και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 15’ ο Πάλλας με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 0-2. Στο 35’ ο Άρτσε πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ με δυνατό σουτ για το 0-3, ενώ το 0-4 του πρώτου μέρους υπέγραψε στο 43’ με κεφαλιά ο νεοαποκτηθείς Τερζίδης, μετά τη σέντρα του Ντόση.

Στο 52’, άλλος ένας νεοαποκτηθείς, ο Νίκος Κουρέλας (υπέγραψε χθες το συμβόλαιο του με την ΠΑΕ) με εντυπωσιακό γυριστό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-5, ενώ το τελικό 0-6 διαμόρφωσε ο ίδιος παίκτης με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Διαιτητής: Αθανάσιος Βερνέζης. Βοηθοί: Γιώργος Μπρούσας, Ιωάννης Ρέμπας.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Α.Ε. Καβάλας (Βασίλης Ζέρβας): Χαδόλιας, Αντωνάκης, Σεμερτζίδης, Μπλέτσας, Αγγελίδης, Παχατουρίδης, Τζιγέρογλου, Ίσα, Λιόλιος, Λευθέρης, Άγγος. Αγωνίστηκαν και οι: Αραπίδης, Χρηστάκης, Δόρκας, Αθανασιάδης, Αδαμίδης, Τομπούλης, Ταταλιάς, Τσαπανίδης, Κωστόπουλος, Εμινίδης.

ΑΟΚ (Γιάννης Τοπαλίδης): Τιγγιρίδης, Ρεβυθόπουλος, Βαλεριάνος, Γαβριηλίδης, Γκαρακλίδης, Ντουτσαρίδης, Άρτσε, Παπαδόπουλος, Πάλλας, Τερζίδης, Ντόσης. Έπαιξαν και οι: Καζαντζίδης, Κάμπατζης, Χελιδόνης, Παπαδόπουλος, Τσομπανόπουλος, Ντομί, Καπνόπουλος, Κουρέλας, Αϊγκιγιούν (υπό δοκιμή), Θεοδωρίδης, Γραμματικός, Κυγάης, Χατζόπουλος.

Στις κερκίδες του Βερούλειου βρέθηκε και ο Βλάσης Τσάκας, που βρίσκεται, όπως προαναφέρθηκε, πίσω από την έλευση των νέων επενδυτών στην Καβάλα, παρακολουθώντας το παιχνίδι με φίλους του.