Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Συμπαράταξη Πολιτών: Απαράδεκτη η επιστολή Σιμιτσή για την ΕΡΑ

Η Συμπαράταξη Πολιτών με αφορμή την απαράδεκτη επιστολή που απέστειλε προ ημερών ο κύριος Σημιτσής στον υφυπουργό δημόσιας τηλεόρασης Παντελή Καψή, καταγγέλλει την υποκριτική του επιθυμία για λειτουργία δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού με την απόδοση των περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Καβάλας στον δήμο. Η δημοτική αρχή επί  επτά χρόνια έχει καταστήσει το δημοτικό ραδιόφωνο, που ανήκει στην ευθύνη του, ουσιαστικά ανενεργό, παρά τις προτάσεις της παράταξης μας για την ουσιαστική αναβάθμιση του.

                Η αναποτελεσματικότητα και η ανικανότητα αυτή συνοδεύτηκε από επικίνδυνη ενδοτικότητα που έφτασε στα όρια της δουλικότητας στα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας. Έτσι μετατράπηκε σε θλιβερό τοποτηρητή των τροϊκανών και των ντόπιων εντολοδόχων τους προσφέροντας σημαντικό περιουσιακό πλούτο της πόλης μας(π.χ στρατόπεδα, πρωτοδικείο) θυσία στο μνημειακό μινώταυρο.

                Η Συμπαράταξη Πολιτών εκτιμά ότι με την επιστολή αυτή ο κύριος Σημιτσής ξεπέρασε τον εαυτό του σε επικινδυνότητα. Χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας και με παντελή έλλειψη σοβαρότητας με την επιστολή που απέστειλε στον Παντελή Καψή, δίνει στην ουσία συγχωροχάρτι στο έγκλημα κατά της δημοκρατίας που επιβλήθηκε με το μαύρο στην ΕΡΤ. Λειτούργησε κατ' αυτόν τον τρόπο ο κ. Σημιτσής ως πέμπτη φάλαγγα ενάντια στο συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΑ Καβάλας για τη διασφάλιση του εργασιακού τους δικαιώματος. Με την ενέργεια αυτή μετατράπηκε σε επαίτη των σκοταδιστών παρακαλώντας τους να πάρει θλιβερό μερίδιο από τα ιμάτια της βιασμένης δημοκρατίας.

                Η Συμπαράταξη Πολιτών καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο  την πολιτική αθλιότητα του κυρίου Σημιτσή και στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΑ Καβάλας για την επαναλειτουργία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (ΕΡΤ).

 

Δελτίο Τύπου