Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Στην “πυρά” 2 σπίτια στην περιοχή των Χιλίων



Μια φιάλη υγραερίου που έμεινε ανοιχτή, για να ετοιμαστεί το φαγητό, σε συνδυασμό με μια δεξαμενή πετρελαίου που βρισκόταν δίπλα στην φιάλη, ήταν αρκετά για να μετατραπεί μια οικία, στην
οδό Θράκης (στην συνοικία των Χιλίων), σε στάχτη μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.
Η φωτιά, η οποία ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί, πήρε πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και πέρασε σε γειτονικά σπίτια, ενώ τα 5 πυροσβεστικά οχήματα που έσπευσαν στο σημείο έδωσαν πραγματική μάχη για να τιθασεύσουν τις φλόγες.
Τελικά 2 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστησαν και άλλα 3. Ευτυχώς ουδείς από τους κατοίκους ή τους πυροσβέστες έπαθε το παραμικρό.
Εντύπωση, ωστόσο, προκαλούν οι καταγγελίες ότι για περίπου μισή ώρα τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούσαν να ρίξουν νερό λόγω του ότι οι κοντινότεροι κρουνοί δεν διέθεταν νερό! Οι καταγγελίες, μάλιστα, δεν προέρχονται μόνο από τους κατοίκους αλλά και από τους βουλευτές Καβάλας Ντίνο Κλειτσιώτη και Γιάννη Πασχαλίδη, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.
Η αλήθεια φαίνεται να βρίσκεται κάπου στην μέση, καθώς σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ο ένας από τους 2 κοντινότερους κρουνούς διέθετε νερό αλλά όχι τις κατάλληλες υποδοχές για την σύνδεση με τις αντλίες των οχημάτων, ενώ ο άλλος είχε τις κατάλληλες υποδοχές αλλά όχι νερό.
Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι ένα: Δύο σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, αφήνοντας άστεγες 2 οικογένειες…