Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ομαλοποιείται η κατάσταση στις μαθητικές μεταφορές


ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

 


 

 

Ναι στις δωρεάν μεταφορές από το υπεραστικό ΚΤΕΛ, την απόφαση καθαρογραμμένη περιμένει ο Σ. Γιοβανάκης του αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας

 

 

Οι μαθητικές μεταφορές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά σε λίγες ημέρες βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης χθες το πρωί, που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια, παρουσία του Αρχέλαου Γρανά, και παρόντων του προέδρου του αστικού και υπεραστικού ΚΤΕΛ, Σίμου Γιοβανάκη και Παναγιώτη Τσεντεμεΐδη, όπως και εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, δεν προβλέπεται να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα, όσον αφορά τις μετακινήσεις των μαθητών, όπως πέρυσι, μια και τα χρέη προς τα δύο ΚΤΕΛ έχουν αρχίσει να εξυπηρετούνται.

Για δωρεάν δρομολόγια από την πρώτη μέρα έδωσε υπόσχεση ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Παναγιώτης Τσεντεμείδης, ενώ λίγο πιο επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, Σίμος Γιοβανάκης, τονίζοντας πως θα περιμένει να δει καθαρογραμμένη την απόφαση.

 

Καλή και ουσιαστική συζήτηση

 

«Όσον αφορά τις μετακινήσεις εντός της πόλης, στο 5ο, 1ο, 3ο και 4ο Λύκειο, δεν υπάρχει κάτι νεότερο, διότι περιμένουμε να έρθει καθαρογραμμένη η νέα τροποποιητική απόφαση από το Υπουργείο, μια και εμείς ως Αστικό ΚΤΕΛ δεν είχαμε καμία σύμβαση και αυτή η νέα τροποποιητική μιλάει για παράταση των παλιών συμβάσεων. Οπότε, θα περιμένουμε κι αναλόγως θα αποφασίσουμε από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας είτε με μαθητικό δελτίο είτε με πληρωμή του αντιτίμου», ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, Σ. Γιοβανάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Π. Τσεντεμεΐδης, υπογράμμισε ότι «έγινε μια πολύ καλή συζήτηση. Λύσαμε τα προηγούμενα προβλήματα. Τονίζω ενώπιων όλων ότι η μεταφορά από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα γίνει με ομαλό τρόπο, όπως και πέρυσι, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα σε όλες τις οικογένειας που έχουν μαθητές είτε της πρωτοβάθμιας είτε της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό το είχα υποσχεθεί και το πράττω και φέτος. Η συνεργασία είναι άψογη με όλους τους φορείς. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλα τα παιδιά. Το θέμα με τα χρέη ‘έχει μπει σε έναν πολύ καλό ρυθμό, πήραμε ορισμένα χρήματα χθες (σ.σ. προχθές) και έχουμε λάβει τις υποσχέσεις ότι θα πληρωθούν κι άλλα τιμολόγια μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους».

Ο νέος προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας διεύθυνσης Καβάλας, Γιώργος Κουράκος, σημείωσε ότι είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της σύσκεψης, μια και υπάρχει κλίμα συνεργασίας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στις μαθητικές μεταφορές.