Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Εμπορικοί σύλλογοι προς Αρχ. Γρανά: Ποτέ την Κυριακή


Αυτό τονίζουν στην πλειοψηφία τους οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

 

 

 

Εμμένει η πλειοψηφία των Εμπορικών Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και η ΟΕΒΕ Καβάλας στην αντίθεσή τους με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για περισσότερες από τις 7 Κυριακές (μέτρο που έχει ήδη ψηφιστεί από την ελληνική βουλή). Αυτό προέκυψε κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε, χτες το απόγευμα, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς με τους προέδρους των εμπορικών συλλόγων του νομού, σε μια προσπάθεια να αφουγκραστεί τις απόψεις τους.

Τα κύρια επιχειρήματα όσων αντιδρούν είναι: 1) Καταρρίπτεται κάθε έννοια της οικογένειας, της θρησκείας και της ανθρώπινης ζωής, 2) Δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν τα καταστήματα τις Κυριακές, από την στιγμή που υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ώρες τις άλλες μέρες αλλά δεν υπάρχει τζίρος.

Δεν έλειψαν, πάντως, και οι αντίθετες απόψεις, με τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Τάκη Αγγελίδη να δηλώνει ότι “το να λέμε όχι αδιάκριτα είναι λάθος, κατά την γνώμη μου». Υπενθυμίζεται ότι οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου από τους Εμπορικούς Συλλόγους, οι οποίοι και θα τις ανακοινώσουν στον κ. Γρανά.