Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ. Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ


Χρήστος Κοπατσάρης: «Στόχος μου η διαφάνεια στις προμήθειες»


 

Ξεκίνησε την ενημέρωσή του για τα προβλήματα του Νοσοκομείου


 

Ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του, από χθες το πρωί, ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Χρήστος Κοπατσάρης. Ο κ. Κοπατσάρης, ο οποίος ορκίστηκε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της 4ης ΔΥΠΕ, ξεκίνησε τον κύκλο των επαφών με τους υπαλλήλους και το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, με στόχο να καταγράψει τα προβλήματά τους, ενώ έδωσε και το πρώτο στίγμα των προθέσεών του, μιλώντας για διαφάνεια στις προμήθειες.

Μιλώντας στο «Χ» ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ξεκίνησα να ενημερώνομαι από τους διοικητικούς υπαλλήλους και την διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, με σκοπό να καταγράψω και να ιεραρχήσω τα προβλήματα του νοσοκομείου. Σύντομα θα ανακοινώσω τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης σε συνέντευξη τύπου».

Όσον αφορά τους πρώτους στόχους του, ο κ. Κοπατσάρης δε θέλησε να επεκταθεί περισσότερο, τονίζοντας ότι «είναι ακόμα νωρίς, και δεν είμαι 100% ενημερωμένος για την κατάσταση στο Νοσοκομείο. Σε αυτή τη φάση, πάντως, το πρώτο πράγμα με το οποίο ασχολούμαστε είναι οι σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (ιδίως στο Ογκολογικό και το Παθολογοανατομικό Τμήμα). Στόχος μας είναι να τις αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά. Από εκεί και πέρα ένας από τους κύριους στόχους που θέτω, ως διοικητής του νοσοκομείου, είναι η διαφάνεια στις προμήθειες. Αυτό το τεκμήριο θα μας δίνει τη δυνατότητα να πετυχαίνουμε τις καλύτερες δυνατές τιμές στις προμήθειες τους.

Ο κ. Κοπατσάρης ερωτήθηκε, επίσης, για τη γενικότερη κατάσταση στο χώρο της υγείας και τις αλλαγές που επιχειρούνται να θεσμοθετηθούν, επισήμανε ότι «οι καιροί αλλάζουν, οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές και όλοι μας πρέπει να προσαρμοστούμε. Αυτό ισχύει τόσο για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων όσο και για τους προμηθευτές τους. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η ηλεκτρονική παρακολούθηση των προμηθειών και ο εκσυγχρονισμός των κωδικών τους. Όλες αυτές οι αλλαγές, πάντως, δεν θα πρέπει να επηρεάσουν ούτε την λειτουργία των νοσοκομείων ούτε την παροχή των υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς».