Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Οι βιβλιοπώλες κλείνουν το JUMBO;


Καταγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών

 

Με αφορμή επιστολή που δέχθηκε από το σύλλογο Βιβλιοπωλών Καβάλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Καβάλας Παναγιώτης Αρσονιάδης προχώρησε σε καταγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας για το γεγονός ότι το πολυκατάστημα JUMBO λειτουργεί χωρίς άδεια. Συγκεκριμένα στην επιστολή τους οι βιβλιοπώλες σημειώνουν ότι καταγγέλλουν «την ΠΑΡΑΝΟΜΗ λειτουργία του πολυκαταστήματος JUMBO, χωρίς την απαιτούμενη άδεια - όπως πληροφορηθήκαμε - από τον Μάρτιο του 2013!! Το εν λόγω πολυκατάστημα από την αρχή της λειτουργίας του πωλεί ομοειδή προϊόντα κατά πολύ ακριβότερα από τις τιμές που έχουν τα μέλη μας στα καταστήματά τους. Καταγγέλλουμε επίσης και όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς υπαλλήλους που συνέβαλλαν στην παράνομη λειτουργία του πολυκαταστήματος JUMBO.

Κύριε Πρόεδρε της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Καβάλας, ο σύλλογος μας σας εξουσιοδοτεί όπως προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακοπή της παράνομης λειτουργίας του εν λόγω καταστήματος».


Στην καταγγελία του προς την Εισαγγελία Καβάλας ο κ. Αρσονιάδης σημειώνει με την σειρά του ότι «Με την παρούσα σας γνωρίζουμε ότι το πολυκατάστημα JUMBO που βρίσκεται στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, λειτουργεί χωρίς να έχει άδεια λειτουργίας εμπορικού καταστήματος. Εξάλλου, αυτό αποδεικνύεται εύκολα από το έγγραφο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του τμήματος χορήγησης αδειών ανάπτυξης, ενέργειας και φυσικών πόρων, το οποίο έχει αριθμό πρωτοκόλλου Φ14.1346/05/691 και το οποίο ανακαλεί την άδεια λειτουργίας του εν λόγω πολυκαταστήματος. Εξάλλου, από την ενημέρωση που έχουμε, γνωρίζουμε ότι η χρήση της γης στην οποία είναι κατασκευασμένο και λειτουργεί το εν λόγω πολυκατάστημα είναι μόνο για βιοτεχνική χρήση και όχι για εμπορική. Η καταγγελία μας είναι η συνέχεια της καταγγελίας του Συλλόγου Βιβλιοπωλών-Χαρτοπωλών Νομού Καβάλας που είναι μέλος του φορέα μας και έχει να κάνει με το γεγονός ότι το πολυκατάστημα πωλεί ομοειδή προϊόντα με αυτά των μελών του Συλλόγου χωρίς να έχει το δικαίωμα, από τη στιγμή  που η χρήση της γης δεν το επιτρέπει να λειτουργεί ως εμπορικό κατάστημα. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες,ώστε να αποσυρθούν άμεσα τα ομοειδή προϊόντα του πολυκαταστήματος και των μελών του Συλλόγου, καθώς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και με δεδομένο το γεγονός ότι το εν λόγω πολυκατάστημα δεν μπορεί να λειτουργεί ως εμπορικό κατάστημα, δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός με τα μέλη του Συλλόγου μας. Συνημμένα σας υποβάλλουμε την καταγγελία του Συλλόγου-μέλους μας, αντίγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο οποίο ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του, καθώς και απόδειξη λιανικής πώλησης των εν λόγω προϊόντων.

Παρακαλώ σημειώστε ότι η καταγγελία μας προήλθε μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας».