Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Γνωριμία με το πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

 

 

Οι καθηγητές και οι εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού ιδρύματος της Κύπρου παρουσίασαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ακαδημαϊκών σπουδών στη μεγαλόνησο

 

 

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας διοργάνωσε με επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Καβάλας  Κωστής Σιμιτσής, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι φορέων της πόλης και γενικότερα της ανατολικής Μακεδονίας.

Οι απόφοιτοι, οι γονείς και οι καθηγητές που παρακολούθησαν την εκδήλωση ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα καινοτόμα προγράμματα σπουδών στα Τμήματα Οικονομικών, Νομικής, Αρχιτεκτονικής, Πολιτικού Μηχανικού, Real Estate - Εκτίμηση -  Ανάπτυξη Ακινήτων και Ψυχολογία κυρίως με την αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ, τα χαμηλά δίδακτρα μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσιτή Αριστεία», τη δυνατότητα φιλοξενίας στη φοιτητική εστία (με κόστος περίπου στα 300 € το μήνα συμπεριλαμβάνοντας ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ σε δωμάτια μονόκλινα)  του Νεάπολις σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Πάφο.

 Ο κ. Σιμιτσής καλωσόρισε τους εκπροσώπους του πανεπιστημίου, τον κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών  Επιστημών καθηγητή Νίκο Ζαχαρόπουλο και τον πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Θεολογικών Σπουδών καθηγητή Χρήστο Οικονόμου, σημειώνοντας ότι η προοπτική σπουδών στην Κύπρο αποτελεί μία εξαιρετική εναλλακτική πρόταση για τους νέους της Καβάλας και της Βόρειας Ελλάδας  γενικότερα, που δεν μπόρεσαν να περάσουν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ της προτίμησής τους, με ιδιαίτερα προσιτές τιμές στα δίδακτρα, τη διαμονή και τη σίτιση.

Ο κ. Σιμιτσής παρέδωσε στους δύο καθηγητές αναμνηστικά δώρα, εκφράζοντας την προσδοκία του η ενημερωτική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Νεάπολις να αποτελέσει την απαρχή μίας ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στις πόλεις της Καβάλας που φέρει και το όνομα Νεάπολις  και της  Πάφου. Οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Νεάπολις ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Καβάλας για την φιλοξενία, και του προσέφεραν ένα βιβλίο για τα μουσεία και μνημεία της Κύπρου, εκ μέρους του πανεπιστημίου Νεάπολις  και του πρύτανη καθηγητή  Ήλία Ντινένη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Ανδρέα Γερμανό γενικό αντιπρόσωπο του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου για τη βόρεια Ελλάδα στο κινητό 6936 978839.