Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

AOK: Γερμανική εταιρεία παίρνει το μάνατζμεντ


Ομογενείς επιχειρηματίες κατέθεσαν πρόταση για τη διαχείριση της ΠΑΕ – Θέμα χρόνου η συμφωνία – 500.000 € βάζουν φέτος, 700.000 € του χρόνου και με ρήτρα η ολική παραχώρηση των μετοχών σε δύο χρόνια

 

 

Σε αλλαγή σελίδας φέρεται να οδηγείται ο ΑΟΚ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα ομογενών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση για το μάνατζμεντ της ΠΑΕ Καβάλας.

Μολονότι δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Τσοκτουρίδης και οι υπόλοιποι μέτοχοι συναίνεσαν στην παραχώρηση της διαχείρισης του συλλόγου στο γκρουπ αυτό.

Μάλιστα, στην Καβάλα βρέθηκε και ο Σταύρος Ψωμιάδης τα τελευταία 24ωρα, ο οποίος αν και δε βρίσκεται στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, εντούτοις φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή του διοικητικού καθεστώτος.

Οι καταληκτικές συζητήσεις έγιναν το βράδυ της Δευτέρας και σε πρώτη φάση, οι νέοι διαχειριστές αναλαμβάνουν το μάνατζμεντ για δύο χρόνια. Φέτος, θα καταβάλουν το ποσό των 500.000 ευρώ για να «τρέξει» ο ΑΟΚ, ενώ τη δεύτερη χρονιά άλλες 700.000 ευρώ.

Μετά την παρέλευση των δύο ετών, υπάρχει ρήτρα με συγκριμένο ποσό (και όχι τα 5.000.000 που απαιτούνταν, όπως αποκαλύφθηκε στις πρόσφατες συζητήσεις ΠΑΕ-Ερασιτέχνη) για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Ωστόσο, σε αυτό το σημείο υπάρχει ένας αστερίσκος στο συμφωνητικό, που τονίζει ότι εφόσον δεν καταβάλλονται οι μηνιαίες δόσεις από την εταιρεία προς τους τωρινούς ιδιοκτήτες, τότε η ΠΑΕ Καβάλα αυτομάτως θα περάσει ξανά στον Γ. Τσοκτουρίδη και τους συνεργάτες του.

Η εταιρεία των ομογενών επιχειρηματιών προτίθεται να καταβάλει την ίδια στιγμή χρήματα σε όσους έκαναν ταμειακές διευκολύνσεις στην ΠΑΕ Καβάλα. Από κει και πέρα, πρόθεση των νέων παραγόντων είναι να υπάρξει αμέσως η αλλαγή επί συνόλου του Δ.Σ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μάλιστα, έκαναν λόγο πως με την έλευση των νέων παραγόντων, επισφαλής είναι η θέση του νυν τεχνικού της ομάδας, Γιάννη Τοπαλίδη, κάτι που πρόκειται να διαφανεί τις επόμενες ώρες.

Χθες το πρωί, ο Αστ. Ζήκος βρέθηκε στον Δήμο Καβάλας, καταβάλλοντας το ποσό των 12.000 ευρώ, εξασφαλίζοντας για λογαριασμό της ΠΑΕ δημοτική ενημερότητα.

 

Υπέγραψαν Βαλεριάνος και Γραμματικός

 

Τις οκτώ έφτασαν μέχρι τώρα οι μεταγραφές που ολοκλήρωσε κατά τη θερινή περίοδο η ΠΑΕ Καβάλα ενόψει των υποχρεώσεων των «κυανολεύκων» στο νέο πρωτάθλημα της Football League, με τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας να μη σταματά εδώ, καθώς αναμένονται ως τα τέλη της εβδομάδας άλλες 2-3 νέες κινήσεις, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για προχωρημένες επαφές με ποδοσφαιριστή που έχει σημαντικό βιογραφικό, αγωνιζόμενος τα προηγούμενα χρόνια στη Σούπερ Λίγκα.

Οι παίκτες που έβαλαν τελευταίοι την υπογραφή τους σε συμβόλαιο με τον ΑΟΚ είναι οι Γιώργος Βαλεριάνος. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, είναι 20 ετών, αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και κατά το παρελθόν πέρασε από τα ρόστερ των Θρασύβουλου, Γλυφάδας και ΟΦΗ, με τον οποίο είχε πέρυσι μια συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα.

Ο δεύτερος παίκτης που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας είναι ο 20χρονος Κυριάκος Γραμματικός. Ο ομογενής μεσοεπιθετικός, έκανε τα πρώτα του βήματα στη γερμανική Φράιμπουργκ και άφησε καλές εντυπώσεις κατά τη δοκιμή του στον Γιάννη Τοπαλίδη.

Υπενθυμίζεται ότι νέοι στο ρόστερ του ΑΟΚ είναι και οι Πέδρο Άρτσε, Θωμάς Γκαρακλίδης, Βασίλης Πάλλας, Σωκράτης Χατζηλαζαρίδης, Αλέξανδρος Χελιδόνης, αλλά και ο μέσος Παντελής Ντουτσαρίδης, που ανανέωσε το συμβόλαιό του, όμως θεωρείται μεταγραφή.

Με τη μορφή δανεισμού θα έρθει στην Καβάλα ο Χρήστος Αλεξίου από τον Ηρακλή, ενώ ο ΑΟΚ έχει δείξει ενδιαφέρον και για τον Αρτάν Θόρια. Ο 20χρονος μέσος είχε πέρυσι δύο συμμετοχές με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και από τη στιγμή που καταλαμβάνει θέση ξένου, οι Θεσσαλονικείς θέλουν να τον παραχωρήσουν.

Σε πρώτο πλάνο παραμένουν πάντα τα ονόματα των Καβαλιωτών τερματοφυλάκων, Μάκη Γιαννίκογλου και Γιώργου Παπαδόπουλου.

 

Σήμερα με Α.Ε. Καβάλας

 

Η προετοιμασία των «κυανολεύκων» συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς και σήμερα στις 18.00, οι παίκτες του Γ. Τοπαλίδη θα έχουν την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν, δίνοντας το δεύτερο φιλικό παιχνίδι στο Βερούλειο κόντρα στην Α.Ε. Καβάλας. Στα τέλη της εβδομάδας και πιο συγκεκριμένα το Σάββατο (31/8), ο ΑΟΚ θα δώσει νέο φιλικό, αυτή τη φορά στη Χρυσούπολη με αντίπαλο τον τοπικό Νέστο, το οποίο επίσης έχει ώρα έναρξης στις 18.00.