Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πάνω από 100 επαγγελματίες στη Δ.Ε.Θ.

Ικανοποίηση από τον πρόεδρο της Ο.Ε.Β.Ε.Κ., Παναγιώτης Αρσονιάδης για την κινητοποίηση που ετοιμάζεται

 

 
Άκρως ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από το ενδιαφέρον των επαγγελματιών να ακολουθήσουν την αυριανή κινητοποίηση που εξήγγειλε πριν από δέκα μέρες περίπου η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Όπως ανέφερε με δηλώσεις του στο «Χ», ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ., Παναγιώτης Αρσονιάδης αυτές είναι περισσότερες από εκατό, ενώ για τια ανάγκες αυτές έχει ναυλωθεί διώροφο λεωφορείο.

«Έχουμε πάνω από εκατό συμμετοχές, αριθμός που έχει ξεπεράσει τις αρχικές μας προσδοκίες και πιστεύω ότι είναι ικανοποιητική συμμετοχή. Αν αναλογιστούμε, όμως, το μέγεθος της κατάστασης και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι επαγγελματίες, ο αριθμός αυτός δεν είναι σημαντικός, αλλά σε σχέση με τους στόχους μας είμαστε ικανοποιημένοι». 

Από τις εκατό συμμετοχές, οι 75 θα μεταβούν στη συμπρωτεύουσα με το διώροφο λεωφορείο, ενώ οι υπόλοιποι θα ταξιδέψουν με τα ιδιωτικά Ι.Χ. τους.

Ο Π. Αρσονιάδης σημείωσε ότι οι επαγγελματίες της Καβάλας, υπό την καθοδήγηση της Γ.Σ.Β.Ε.Ε., θα συγκεντρωθούν αρχικά στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και από εκεί θα κινηθούν με πορεία διαμαρτυρίας προς τη Δ.Ε.Θ.

Ωστόσο, η κινητοποίηση των καβαλιωτών επαγγελματιών δε συναντάται στις υπόλοιπες τέσσερις περιφερειακές ενότητες της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες μετά βίας θα καταφέρουν να γεμίσουν ένα 50θέσιο λεωφορείο κι αυτό με το ζόρι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες! 

Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών των επαγγελματιών από τη Βόρεια Ελλάδα (και όχι μόνο, αφού αναμένεται μεγάλη προσέλευση διαδηλωτών), θα βρεθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον ασφαλιστικό φορέα, τον Ο.Α.Ε.Ε., κάτι που είχε αναφέρει και στην προ δεκαημέρου συνέντευξη τύπου ο Π. Αρσονιάδης, μαζί με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλη Λεμονίδη και τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιάννη Παναγιωτίδη, και πως η μαζική συμμετοχή των επαγγελματιών στη φετινή Δ.Ε.Θ. είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, επισημαίνοντας ότι «θα αντιδράσουμε ή τώρα ή ποτέ».

 

Δημήτρης Μπουντάς