Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: Ασθενής γρονθοκόπησε ιατρό!


Τίθεται ζήτημα ασφαλείας του ιατρικού προσωπικού;

 

Μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού έγιναν, χτες το πρωί, όσοι βρέθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Συγκεκριμένα, ένας άγνωστος επιτέθηκε εναντίον του ειδικευόμενου γιατρού Φώτη Καζαντζίδη και τον γρονθοκόπησε, με αποτέλεσμα ο γιατρός να υποστεί ελαφριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Το «X» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφώντα Κροκίδη, ο οποίος εμφανώς ταραγμένος σχολίασε ότι «είναι ένα πολύ λυπηρό φαινόμενο, που όμοιό του δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ στην ζωή μας».

Σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, ο κ. Κροκίδης τόνισε ότι «ενώ ο κ. Καζαντζίδης –ένας νεαρός και αξιόλογος ιατρός- εκτελούσε τα προβλεπόμενα καθήκοντά του στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και έβγαζε τα ράμματα από έναν ασθενή, ένας άγνωστος άνδρας εισήλθε δια της βίας και ζήτησε επιτακτικά να του συστήσουν έναν ορθοπεδικό. Ο κ. Καζαντζίδης ζήτησε πολύ ευγενικά από τον άγνωστο να εξέλθει από τα εξωτερικά ιατρεία και έκλεισε την πόρτα. Εκείνη την στιγμή ο άγνωστος μπήκε ξανά μέσα και γρονθοκόπησε τον γιατρό, ο οποίος πάντως δεν υπέβαλε μήνυση».