Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ: Συλλέγει σχολικά είδη


Αποκλειστικά για «Έλληνες πολίτες» και για τρεις ημέρες (5/9 – 7/9) στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ – Βολές προς τον Δήμο Καβάλας για την ανάπλαση του μεντρεσέ

 

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τα μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας θα συγκεντρώσουν σχολικά είδη (τετράδια, μολύβια, στυλό) για άπορους Έλληνες συμπολίτες μας στην πλατεία Ελευθερίας έναντι του Επιμελητηρίου το τριήμερο 5/9-7/9 από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.


Το μέλος της Πατριωτικής Κίνησης, Γιάννης Χαζαρίδης, στη σύντομη τοποθέτησή του αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μας, επισημαίνοντας ότι δε διαφαίνεται πουθενά η πολυπόθητη ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε την απέχθεια όλων των μελών προς τη μέχρι πρότινος τρικομματική κυβέρνηση και τα πρόσωπα των κκ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, οι οποίοι, όπως πρόσθεσε, δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και τις επιθυμίες των Ελλήνων.

Εν συνεχεία, στάθηκε στο θέμα της ανάπλασης του μεντρεσέ στις Καμάρες, σημειώνοντας ότι «είναι ένα θέμα ασφάλειας για την πόλη μας αυτό το τουρκικό ιερατείο, το οποίο παρόλο που είναι ένα ερείπιο και δε θα έπρεπε κατ’ εμάς να αναστυλωθεί, οι άρχοντες της πόλης επιμένουν να χρηματοδοτηθεί με 1,7 εκατ. ευρώ και να αξιοποιηθεί ως τουρκικό μνημείο. Λέμε ναι στην ανάπλαση της περιοχής, όχι όμως σε ένα τούρκικο ιερατείο, που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και την πίσω πόρτα στο οθωμανικό προξενείο. Απαιτούμαι, όπως κάναμε και με επιστολή μας στον υπουργό, κ. Σταμάτη, η αναστύλωση αυτή να σταματήσει άμεσα. Όσο υπάρχει Πατριωτική Κίνηση, δε θα επιτρέψουμε να χτιστούν τουρκικά τζαμιά».

Καταλήγοντας, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο συριακό λαό.

 

Θέμα με τον μεντρεσέ


Ερωτήσεις δέχθηκε ο πρόεδρος της Πατριωτικής Κίνησης, Κώστας Τόνιος, ο οποίος αναφορικά με το θέμα του μεντρεσέ, αναρωτήθηκε «γιατί υπάρχει τόση κάψα για την ανάπλαση του μεντρεσέ, που εντέλει δεν είναι και μνημείο, όταν έχει τούβλα με τρύπες και δεν έχει σχέση με τούρκικα ιερατεία. Πως εντάχθηκε στη 12η Εφορεία Αρχαιοτήτων; Γιατί να γραφεί μεντρεσές; Έχουμε κάνει κινήσεις, όπως η επιστολή στον κ. Σταμάτη. Ευελπιστούμε ότι θα το σταματήσουμε. Θα ξοδευτεί 1,7 εκατ. ευρώ. Είναι δυνατόν; Την ώρα που πεινάει ο κόσμος; Έχουμε τον τρόπο να το σταματήσουμε. Γιατί δε δίνεται το 1,7 εκατ. ευρώ για τα βήματα του Απ. Παύλου, ώστε να έχουμε θρησκευτικό τουρισμό; Γιατί δεν πέφτουν στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, παρά κυνηγάνε να το εντάξουν στα μνημεία της UNESCO, να αντλήσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια και να μιλάνε οι Ευρωπαίοι μετά για ευρωπαϊκή κληρονομία για κάτι που είναι ελληνικό. Δεν έχει εγκριθεί ακόμη το κονδύλιο. Ελπίζω να σταματήσει, ακόμη κι αν χρειαστεί να επέμβουν οι πολίτες».

 

Ο Κ. Τόνιος τοποθετήθηκε εκτενώς και για το μείζον, όπως το χαρακτήρισε, ζήτημα του παρεμπορίου, τονίζοντας ότι από τις αρχές του καλοκαιριού η Πατριωτική Κίνηση απέστειλε σχετική επιστολή σε Δ.Ο.Υ., Διεύθυνση Εμπορίου της Π.Ε. Καβάλας, Αστυνομική Διεύθυνση και άλλους φορείς, χωρίς, όπως είπε, να κινητοποιηθεί κανείς μέχρι στιγμής. «Δεν πρέπει να το συζητάμε μόνο στα γραφεία για το τι πρέπει να γίνει. Είναι πολύ εύκολο να το σταματήσεις. Εφόσον δε δίνει απόδειξη αυτός που πουλάει παράνομα τα προϊόντα, μπορείς αυτομάτως, όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία, να του κατάσχεις το εμπόρευμα. Απλά, δεν υπάρχει πολιτική βούληση, ώστε να βγουν στους δρόμους οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Από στοιχεία του ΥΠ.ΟΙΚ., μόνο από το παρεμπόριο, οι απώλειες για το ταμείο του κράτους κάθε χρόνο φτάνουν τα 6 δις ευρώ, οπότε κόβουνε από τις συντάξεις και τους μισθούς. Αν θέλουμε να γίνουμε συγκροτημένη χώρα, θα πρέπει να σταματήσει το παρεμπόριο, από το οποίο αιμορραγούμε τελικά όλοι μας. Η κατάσταση στην Καβάλα είναι καλύτερη από άλλα αστικά κέντρα, επειδή υπάρχει η Πατριωτική Κίνηση. Και για να το ξεκαθαρίσω, το παρεμπόριο έχει να κάνει και με Έλληνες, όχι μόνο με ξένους.

 

Εμείς δεν είμαστε Χρυσή Αυγή. Ακολουθούμε τη νόμιμη οδό. Απλώς, όπου δε λειτουργεί το κράτος, παρεμβαίνουν οι πολίτες. Πρόσφατα, στη Ν. Πέραμο, την Ηρακλείτσα, πολλοί αλλοδαποί πουλούσαν προϊόντα παράνομα, παρά τις προειδοποιήσεις στον Δήμο Παγγαίου».

 

Καταλήγοντας, ο κ. Τόνιος ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών, που χρησιμοποιούν την οδό Θεοδώρου Καβαλιώτου και ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα επίστρωση πίσσας για να κλείσουν οι πολλές και μεγάλες λακκούβες.