Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η φύση διδάσκει!!!



Γράφει ο Γιώργος Μυτιληνός

Τα βιολογικά ρολόγια των εντόμων φαίνεται ότι έχουν χτυπήσει μήνα Σεπτέμβριο που διανύουμε και σπεύδουν να πράξουν αυτά που η φύση με πολύ σοφία τα έχει διδάξει. Ότι δηλαδή πριν την έναρξη του χειμώνα οφείλουν να παραδώσουν τη σκυτάλη σε απογόνους. Ο τόπος γι αυτά δεν παίζει και σπουδαίο ρόλο. Όπου βολεύονται καλύτερα για τη φύση τους.
Ούτε και οι προφυλάξεις από τα περίεργα μάτια, αφού αυτό που κάνουν το θεωρούν αυτονόητο και καθήκον τους. Εμείς και διδακτικό θα λέγαμε, γιατί η φύση χιλιετίες τώρα διδάσκει στον άνθρωπο για την αρμονία που αυτός οφείλει διατηρεί σε όλες του τις εκφάνσεις. Όμως αυτός, παρ όλο το δωρεάν φροντιστήριο που απλόχερα του προσφέρεται, κάνει τα εντελώς αντίθετα και αναδεικνύεται ως το φοβερότερο και το πιο επικίνδυνδο θηρίο του πλανήτη.

Η τρυφερή συνεύρεση εντοπίστηκε πάνω σε ναυτικό σχοινί απογευματινές ώρες σε αλιευτικό της περιοχής μας. Ο φακός μου, σε χρήση μάκρο φυσικά, δεν ενόχλησε το ζευγάρι που λες και αντιλήφθηκε τις αγαθές του προθέσεις. Παρ όλα αυτά το τσίμπημα αυτού του είδους όταν βρεθεί στην επιδερμίδα σου είναι ιδιαίτερα οδυνηρό. Τσίμπημα από «ταβάνι» αν έχετε ακούσει!!!!! Το σημείο κοκκινίζει, πρήζεται, πονάει και μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει πυρετό. Καλό είναι αυτός που δέχεται τσίμπημα από ταβάνι να επισκέπτεται το γιατρό του γιατί θα χρειαστεί σίγουρα ειδική αλοιφή ή αντισταμικά φάρμακα.           

 Άντε και καλούς απογόνους.