Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

«Τρελοκομείο» οι δρόμοι της Καβάλας: Τελικά, μας λείπει η δημοτική αστυνομία…


Πάνω από πενήντα οι κλήσεις που δέχεται καθημερινά η Τροχαία Καβάλας για παράνομή στάθμευση – Αναλγησία από τους οδηγούς που παρκάρουν ασύστολα σε ράμπες ΑμεΑ – Κοσκερίδης: «Η αναδιάρθρωση θα δώσει λύσεις»

 

 

Η αναλγησία του Έλληνα οδηγού είναι ένα φαινόμενο που συναντάται καθημερινά σε όλα τα αστικά κέντρα, το φαινόμενο όμως έχει πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα. Ειδικότερα δε, από την ημέρα που η δημοτική αστυνομία υπολειτουργεί και οδεύει προς την κατάργησή της. Στους δρόμους και στους πεζοδρόμους της Καβάλας επικρατεί συνεχώς  κομφούζιο, ιδιαίτερα όταν είναι ανοιχτή η αγορά. Την ζημιά την πληρώνουν οι πιο ευάλωτοι, πεζοί και ΑμεΑ.

Καθημερινά, η Τροχαία Καβάλας δέχεται πάνω από πενήντα κλήσεις που αφορούν σε παράνομή στάθμευση, ακόμη και στις ράμπες των αναπήρων, δείγμα ότι τώρα που λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια.

Η Τροχαία και ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας, Αβραάμ Κοσκερίδης, κάνουν ότι μπορούν καθημερινά, όμως είναι εμφανής τη δεδομένη χρονική στιγμή, η απουσία της δημοτικής αστυνομίας.

 

 

Σε επικοινωνία του «Χ» με τον κ. Κοσκερίδη, ο ίδιος τόνισε ότι στη μάχη για τη συνέτιση των οδηγών έχει ριχτεί και η ΔΙ.ΑΣ., ενώ υπογράμμισε πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί από την αναδιάρθρωση του σώματος, την ένταξη μέρους των δημοτικών αστυνόμων στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς και την ενδυνάμωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας με 15 επιπλέον άνδρες μέσα στο επόμενο δίμηνο.

«Σε καθημερινή βάση δεχόμαστε πάνω από πενήντα κλήσεις και στον μεγαλύτερο βαθμό αφορούν παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω σε ράμπες ΑμεΑ. Σε αυτό το φαινόμενο έχουμε δώσει μεγάλη βάση και βρισκόμαστε σε συνεργασία με τον πρόεδρο κ. Κρεμύδα, ενώ έχω επιστρατεύσει και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Σε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή κάνουμε ότι μπορούμε. Για 15 ημέρες ακόμη θα δυσκολευτούμε, μιας και στέλνουμε δύναμη και στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, καθημερινά, τόσο η Τροχαία Καβάλας όσο και η ΔΙ.ΑΣ. έχουν επωμιστεί με αυτό το έργο για την παράνομη στάθμευση».

 

 

Όσο για το πόσο διάστημα θα χρειαστεί για να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να ελαττωθεί η παράνομη στάθμευση στους δρόμους του κέντρου, ο κ. Κοσκερίδης απάντησε: «Πιστεύω ότι σε ένα μήνα θα επανδρωθούμε με 15 ακόμη νέα στελέχη και η κατάσταση θα καλυτερεύσει σημαντικά. Με την αναδιάρθρωση της υπηρεσίας, θα λειτουργήσει το Αστυνομικό Τμήμα Τάξης Τροχαίας και αμέσως θα ριχτούν στον δρόμο 6-7 αστυνομικοί για τον έλεγχο της κυκλοφορίας και της στάθμευσης. Η αναδιάρθρωση αυτή θα γίνει σε διάστημα 1-2 μηνών».

 

 

 

Ετοιμάζεται και ο Δήμος Καβάλας         

 

 

Ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, ο Αντιδήμαρχος Καβάλας, Χριστόδουλος Μιχαλάκης, τόνισε από την πλευρά του ότι και ο δήμος παίρνει πρωτοβουλίες και υπάρχει βούληση να καθιερωθεί μια ειδική ομάδα εντεταλμένων υπαλλήλων για την ελεγχόμενη στάθμευση, αλλά και την άσκηση μέρους των αρμοδιοτήτων της δημοτικής αστυνομίας.

«Η πραγματικότητα είναι δυσάρεστη. Μπορεί κάποιοι να δυσφορούσαν με τους ελέγχους της δημοτικής αστυνομίας, όμως στην ουσία πλέον όλοι αντιλαμβάνονται ότι μόνη της η Τροχαία δεν μπορεί να επωμιστεί με το έργο αυτό, μια και υπάρχει έλλειψη προσωπικού, συνολικά υπάρχουν 23 άτομα από τον Νέστο έως τον Στρυμόνα, αλλά και μέσα στην πόλη. Το παράνομο παρκάρισμα αντιμετωπίζεται κατά περιστάσεις. Ο δήμος Καβάλας δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Πρόθεση μας είναι να ορίσουμε κάποιους υπαλλήλους για την ελεγχόμενη στάθμευση, ώστε να ασκούν αρμοδιότητες που ασκούσε η δημοτική αστυνομία. Αυτό πρόκειται να περάσει από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Θα είναι εντεταλμένοι υπάλληλοι του δήμου και θα έχουν το δικαίωμα να παίρνουν ακόμη και πινακίδες. Αφού περάσει από το δημοτικό συμβούλιο, θα περιμένουμε την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο», υπογράμμισε ο κ. Μιχαλάκης.