Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΖΕΣΤΗ


Φώτης Πούλος: «Διψάει» ο πολίτης για φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης»


Ακατανόητη χαρακτήρισε την εμμονή του υπουργείου ο πρόεδρος του σωματείου βενζινοπωλών Καβάλας για την άρνηση μείωσης του Ε.Φ.Κ.

 

 

Για «δίψα» των Ελλήνων για φτηνό πετρέλαιο και για ακατανόητη τακτική από πλευράς κυβερνητικού επιτελείου, το οποίο διατηρεί στα περυσινά επίπεδα τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης έκανε λόγο ο πρόεδρος του σωματείου βενζινοπωλών της Καβάλας, Φώτης Πούλος, μιλώντας στο «Χ», σχολιάζοντας παράλληλα και την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Η ανακοίνωση ήρθε ως απάντηση στα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι στην ατζέντα του πρωθυπουργού βρίσκεται και το θέμα της μείωσης του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης στην επόμενη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα.

Ο Φ. Πούλος ευχήθηκε μέχρι τις 15 Οκτωβρίου να αλλάξει την τακτική της η κυβέρνηση και να προχωρήσει στη μείωση του συγκεκριμένου φόρου, ο οποίος απέτυχε οικτρά.

«Ως Ομοσπονδία ζητήσαμε από το αρμόδιο υπουργείο το αυτονόητο. Η κοινωνία «διψά» για φτηνό πετρέλαιο θέρμανσης, σε τιμές που θα μπορεί να πληρώσει. Το πετρέλαιο έχει καταστεί είδος πολυτελείας, αν και είναι αναγκαίο για όλους, χωρίς να υπάρχουν διαχωρισμοί κοινωνικών ομάδων. Ελπίζω ότι κάποια πράγματα θα αλλάξουν μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου, όταν και θα ξεκινήσει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Δεν καταλαβαίνω από πού πηγάζει η εμμονή του υπουργείου Οικονομικών, αφού πέρυσι είχαν προϋπολογίσει να εισπράξουν 600.000.000 € από τον αυξημένο φόρο και τελικά πήραν πίσω μόλις 37.000.000! Η πολιτική αυτή ήταν καταστροφική και αδιέξοδη».

Ο κ. Πούλος συμπλήρωσε πως η πάταξη του λαθρεμπορίου μπορεί να αποτελέσει πραγματικότητα, με τη λειτουργία του συστήματος εισροών-εκροών, αλλά και από την εγκατάσταση GPS στο σύστημα εφοδιασμού των βυτιοφόρων, καθιστώντας πλέον αδικαιολόγητη τη διατήρηση του Ε.Φ.Κ. 

Όσο για την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, που προηγήθηκε τη Δευτέρα και έβαλε «στοπ» στη φημολογία για τη μείωση του φόρου στα καύσιμα, ο κ. Πούλος απάντησε ότι είναι επικοινωνιακό κόλπο. «Υπήρχαν κι άλλα δημοσιεύματα, μάλιστα την ίδια ημέρα, ότι στην ατζέντα του πρωθυπουργού έχει σημειωθεί η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Προφανώς, δεν υπάρχει καλή συνεννόηση μεταξύ τους», κατέληξε ο κ. Πούλος.