Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Απορρίφθηκαν όλες οι αιτήσεις


Με απόφαση του αντιιπεριφερειάρχη Α. Γρανά δόθηκε αρνητική γνωμοδότηση στις αιτήσει καθώς δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις

Συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία  η δημοσιοποίηση, την περασμένη Δευτέρα, της έρευνας του προέδρου του ΤΕΕ ΑΜ Λάζαρου Βασιλειάδη σχετικά με τις άδειες που έχουν κατατεθεί από διάφορες εταιρείες για την διεξαγωγή μεταλλευτικών ερευνών σε περιοχές του δήμου Παγγαίου και της Θάσου. Ο ένας μετά τον άλλον, οι δήμαρχοι της Π.Ε. Καβάλας εκφράζουν, σε τοπικά ΜΜΕ, την ανησυχία τους για τις αποκαλύψεις Βασιλειάδη και την ελπίδα ότι δεν θα προχωρήσουν περαιτέρω οι αιτήσεις αυτές, την ώρα που ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ –σε επικοινωνία του με το “X”- επεσήμανε ότι ουδείς θα ρωτήσει τους δήμους, οι οποίοι και πρέπει να ενημερωθούν άμεσα για το θέμα.
Ερωτώμενος, πάντως, για το θέμα αυτό από το “X” ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς τόνισε ότι ως τώρα όλες οι αιτήσεις που έχουν εξεταστεί κρίθηκαν απορριπτέες. Χαρακτηριστικά, ο κ. Γρανάς τόνισε ότι «ο φορέας που θα δώσει την τελική έγκριση για μια αίτηση είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης. Εμείς, ως ΠΕ Καβάλας, έχουμε καθαρά γνωμοδοτικό ρόλο. Στην περίπτωση που κατατεθεί μια αίτηση που θα πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να εισηγηθούμε θετικά. Μέχρι τώρα, όμως, όλες οι αιτήσεις που έχουν εξεταστεί κρίθηκαν απορριπτέες».