Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΆΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΝΟΣΗΛΙΑ


100.000 € κάθε μήνα «μπαίνει μέσα» το Γ.Ν.Κ.

 


Μόνο οι 25.000 € καλύπτονται από το Υπουργείο Υγείας,  ενώ σύντομα θα υπάρξει ενίσχυση από το ΕΣΠΑ, τονίζει ο Χ. Κοπατσάρης

 


Εκατό χιλιάδες ευρώ μπαίνει «μέσα» κάθε μήνα περίπου το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για τα νοσήλια που παρέχει σε άπορους, λαθρομετανάστες ή ασθενείς εξωτερικού, οι οποίοι μετά τη νοσηλεία τους είτε φεύγουν… από την πίσω πόρτα είτε δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και αποχωρούν από την κύρια είσοδο.

Από αυτές τις 100.000 €, οι 25.000 € επιστρέφουν στα ταμεία, μια και αφορούν περιπτώσεις απόρων συμπολιτών μας, τα οποία καλύπτει το Υπουργείο Υγείας.

Για τα 75.000 € με τα οποία επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Γ.Ν.Κ., όπως ανέφεραν στο «Χ» τόσο η πρώην αναπληρώτρια διοικήτρια, Σταυρούλα Μπουσμουκίλια όσο και ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου, Χρήστος Κοπατσάρης προβλέπεται ότι θα έρθει οικονομική ενίσχυση από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο του Ε.Σ.Π.Α.

Έτσι, με την επιπλέον χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. θα μειωθεί το έλλειμμα και θα ελαφρυνθεί το ταμείο του Γ.Ν.Κ., που αναστενάζει κάθε χρόνο από τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει, αλλά δεν έχει καμία οικονομική απολαβή.

«Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο «μπαίνει μέσα» κάθε μήνα και περισσότερο και αυτό δεν έχει σταματημό», είπε λακωνικά η κ. Μπουσμουκίλια, η οποία συμπλήρωσε ότι όσο διάστημα βρισκόταν αυτή στη διοίκηση είχε κάνει πρόταση στις οικογένειες των νοσηλευθέντων που ανήκουν σε ασθενείς κοινωνικά ομάδες, να προχωράνε σε διακανονισμό και να καταβάλουν τμηματικά τα ποσά της νοσηλείας τους, ώστε να κλείνει σταδιακά η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά στο Γ.Ν.Κ., κάτι που όμως δεν εφαρμόστηκε στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων.