Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Με δύο κατηγορίες το πρωτάθλημα

Δεν άλλαξε η αρχική προκήρυξη – Η ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα καλύπτει τα επιπλέον έξοδα μετακινήσεων των ομάδων

 

 

Με δύο κατηγορίες θα διοργανωθεί το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για την περίοδο 2013-14, με την Ένωση να μην αλλάζει τελικά την αρχική της προκήρυξη (σε μια προσπάθεια να μη φανεί ανακόλουθη), ωστόσο υπήρξαν ορισμένες αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Όσον αφορά την Α1, αυτή πρόκειται να διεξαχθεί σε δύο ομίλους, με τη συμμετοχή δέκα ομάδων, ενώ η Α2 θα έχει έναν όμιλο έξι ομάδων.

Η πρώτη τριάδα κάθε ομίλου της Α1 θα παίξει στη δεύτερη φάση για τον τίτλο του πρωταθλητή (γκρουπ 1-6), ενώ για τις υπόλοιπες υπάρχουν δύο εκδοχές:

Να προκύψει γκρουπ για τις θέσεις 7-10 και στο άλλο να παίξουν οι τελευταίες κάθε ομίλου για τις θέσεις 9-10. Όσο για την τρίτη φάση που έβαζε την 7η και την 8η της Α1 στο κάδρο των αγώνων διαβάθμισης με την 3η και την 4η της Α2 για την παραμονή/ άνοδό τους, καταργείται.

Έτσι, το Δ.Σ. της Ένωσης θα αποφασίσει για τον τρόπο ανόδου των ομάδων από την Α2. Ο αριθμός τους θα εξαρτηθεί από το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από την Α1 σε συνδυασμό με το πόσες ομάδες της ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα πέσουν από τη Γ’ Εθνική (τρεις το μέγιστο).

Μέριμνα υπήρξε για τις ομάδες της Α2 που δεν ήθελαν τη θέσπιση δεύτερης κατηγορίας λόγω του εξοδολογίου για μετακινήσεις. Με δεδομένο ότι στην ενιαία κατηγορία όλοι θα ταξίδευαν ως την Ξάνθη, η ΕΚΑΣΑΜΑΘ αποφάσισε να καλύπτει τα έξοδα από τα επιπλέον χιλιόμετρα. Η προκήρυξη πρόκειται να ανακινωθεί σύντομα, ενώ οι κατηγορίες διαμορφώθηκαν ως εξής:

Α1 ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Α’ Όμιλος: Αστέρας Καβάλας, Ηρακλής Καβάλας, Ορφέας Νέου Σκοπού, Πανσερραϊκός, ΑΟ Σερρών.

Β’ Όμιλος: ΑΟ Χρυσούπολης, Αρίων Ξάνθης, ΑΕ Κομοτηνής, Φιλία Ορεστιάδας, Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης.

Α2 ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Πάνθηρες (ΑΟΚ), Ρούπελ Σιδηροκάστρου, ΑΕ Δοξάτου,

Θύελλα Φερρών, Έβρος Σουφλίου, Σπάρτακος Διδυμοτείχου.