Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ: Αισχρή εκμετάλλευση


Για σωρεία αιτήσεων μεταλλευτικών ερευνών στην Π.Ε. Καβάλας έκανε λόγο ο Λ. Βασιλειάδης  τις οποίες στην συνέχεια εμπορεύονται


Για μια υπόθεση πολύ σοβαρή, που λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και οφείλουν τόσο τα ΜΜΕ όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες να αναδείξουν, έκανε λόγο σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του παραρτήματος ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Λάζαρος Βασιλειάδης, αναφορικά με το πλήθος αιτήσεων έκδοσης άδειας μεταλλευτικών ερευνών για εντοπισμό κοιτασμάτων σε κύρια μέταλλα (σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, κασσίτερο, μόλυβδο, χρυσό, άργυρο, βάριο, μαγγάνιο και πυρίτιο) σε εδάφη της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

 

 

Ο Λ. Βασιλειάδης παρουσίασε αποτελέσματα δίμηνης προσωπικής του έρευνας, έχοντας τη βοήθεια διαφόρων υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλλεξε, κατατέθηκαν εννέα αιτήσεις για άδειες μεταλλευτικών ερευνών στη Θάσο και άλλες 14 στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Παγγαίου. «Πέρα από το πραγματικό ενδιαφέρον για εξόρυξη μεταλλευμάτων, όπως για παράδειγμα χρυσού, εξελίσσεται ένα παιχνίδι το οποίο δεν τιμά την χώρα μας, αφού είναι ένα άθλιο παιχνίδι εμπορίας αδειών για μεταλλευτική έρευνα» σημείωσε χαρακτηριστικά.