Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

«ΧΤΥΠΗΣΕ» ΤΖΑΚ-ΠΟΤ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Επενδυτικό ενδιαφέρον από τον Αντώνη Μιτζάλη

 


Στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία Αντώνη Μιτζάλη, στον οποίο και ανήκει η μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα του Lucy, πέρασε η επίμαχη έκταση του ΤΑΙΠΕΔ
 
Με τη διπλάσια τιμή (400.000 €) από την αρχικά εκτιμώμενη (200.000 €) πλειοδοτήθηκε στο Lucy η έκταση 8,2 στρεμμάτων στην Καλαμίτσα

 


Στην διπλάσια αξία από αυτήν που είχε αρχικά εκτιμηθεί (200.000 €) πωλήθηκε το ακίνητο στην περιοχή της Καλαμίτσας μπροστά από το ξενοδοχείο LUCY, έκτασης 8,2 στρεμμάτων, όπως απάντησε εγγράφως στην ερώτηση που κατέθεσε στις 15 Ιουλίου η βουλευτής Σερρών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.
Η έκταση πέρασε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, Αντώνη Μιτζάλη με το τίμημα των 400.000 €, ήτοι το διπλάσιο από ότι αρχικά εκτιμήθηκε το ακίνητο (200.000 €)  την ανεξάρτητη εκτιμήτρια εταιρεία, την Proprius S.A., member of CUSHMAN & WAKEFIELD Alliance.

Στην ίδια απάντηση, το ΥΠ.ΟΙΚ. δεσμεύεται ότι «η μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ακινήτου δεν επηρεάζει την ισχύ της μισθωτικής σύμβασης του Ν.Ο. Καβάλας, ούτε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας FINN MASTERS 2015.

Σε ότι αφορά στην πρόσβαση των πολιτών στις ακτές της Καλαμίτσας, η διαγωνιστική διαδικασία έλαβε υπόψη την πραγματική κατάσταση του ασφαλτοστρωμένου δρόμου που διέρχεται εντός του ακινήτου και «δεν καθίσταται δυσχερής (πολλώ δε μάλλον απαγορευτική ) η πρόσβαση των πολιτών στις οικίες τους, στις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής ή την ακτή. Επιπλέον, έχουν χορηγηθεί εγγράφως οι απαραίτητες δεσμεύσεις στον Δήμο Καβάλας για απρόσκοπτη πρόσβαση και έχει υπάρξει σχετική δημοσιότητα για το θέμα», σύμφωνα με την απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Η συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ-Lucy περιλαμβάνει και ορισμένα πολεοδομικά ζητήματα που πρέπει να τηρηθούν από την πλειοδότρια εταιρεία για την τακτοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων. Σε περίπτωση μη τακτοποίησής τους με υπαιτιότητα του πλειοδότη, τότε η έκταση περνάει ξανά στο Δημόσιο και η πλειοδότρια εταιρεία (στην προκειμένη περίπτωση η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Lucy) θα αναγκαστεί να καταβάλει επιπλέον τίμημα 100.000 €.