Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Λερναία Ύδρα

Φαίνεται ότι το παρεμπόριο μοιάζει εκπληκτικά με την Λερναία Ύδρα. Ένα κεφάλι κόβεις, και ένα άλλο ξεφυτρώνει.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, ενός φεστιβάλ που διοργανώνει ο σύλλογος Ελληνοβουλγαρικής Φιλίας, δόθηκε η άδεια από τον δήμο Καβάλας και τον ΟΛΚ για να εκτεθούν κάποια αντικείμενα λαϊκής τέχνης.
Μόνο που οι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν την περίσταση και… άρχισαν να τα πουλάνε κανονικότατα! Και μάλιστα, χωρίς καν να δίνουν απόδειξη.
Το γεγονός καταγγέλθηκε άμεσα από εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και άπαντες έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Όπως απεδείχθη, ούτε ο δήμος ούτε ο ΟΛΚ είχαν ενημερωθεί για τις προθέσεις των επιτήδειων, οι οποίοι απλά ζήτησαν άδεια για να εκθέσουν την πραμάτειά τους (και όχι να την πουλήσουν).

Και το ερώτημα είναι: Οι άνδρες του Λιμενικού βρίσκονταν, το βράδυ της Τετάρτης, επί ποδός στην παραλιακή λεωφόρο Καβάλας (όπου και διοργανώθηκε το φεστιβάλ). Δεν πήραν είδηση τι γινόταν στους πάγκους; Έπρεπε να τους γίνει καταγγελία για να δράσουν;

Μετά, πάντως, την όλη αναστάτωση ο αντιδήμαρχος Καβάλα Χριστόδουλος Μιχαλάκης διευκρίνισε ότι επήλθε συνεννόηση με τους διοργανωτές και, αφού αποσυρθούν κάποιοι πάγκοι η ύπαρξη των οποίων δεν είχε νόημα, θα παραμείνουν κάποιοι πάγκοι στους οποίους θα εκτίθενται παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία και θα μπορούν να πουληθούν (όπως γινόταν, σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη, και στο COSMOPOLIS).

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη, “δεν πρόκειται να καταστραφεί οικονομικά η αγορά από λίγα περίπτερα που θα πουλούν τα προϊόντα τους για μισό ή ένα ευρώ.”