Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Φεύγουν νύχτα...

Αυξάνονται και πληθύνονται οι φήμες που θέλουν τους ασθενείς να φεύγουν νύχτα από το Νοσοκομείο Καβάλας, για να μην χρειαστεί να πάρουν εξιτήριο και πληρώσουν τα νοσηλεία.

Και δεν μιλάμε, φυσικά, για "τσαμπατζήδες" αλλά για φτωχούς ασθενείς, οι οποίοι δεν έχουν ούτε τα απολύτως απαραίτητα για την νοσηλεία τους.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, και έχει ήδη επιβεβαιωθεί τόσο από τον νέο διοικητή του νοσοκομείου όσο και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Είναι ένα θέμα που, αν μη τι άλλο, δείχνει με τον χειρότερο τρόπο ότι ακόμα και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχει θυσιαστεί στον βωμό της οικονομικής κρίσης και της "διάσωσης της Ελλάδας".

Και το χειρότερο δεν είναι απαραίτητα αυτό. Είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν φαίνεται ούτε να ακούει ούτε να βλέπει αυτά που τραβάνε οι πολίτες. Αλλιώς δεν θα κοίταζε να αυξήσει το ποσό για την εισαγωγή στο νοσοκομείο σε 25 αντί για 5 €.

Αλλά είπαμε...έτσι θα σώσουμε την Ελλάδα... Να περιμένουμε έφοδο Γιάννη Πασχαλίδη και Ντίνου Κλειτσιώτη στο νοσοκομείο για να ζητούν εξηγήσεις από την διοίκηση του νοσοκομείου; Δεν ξέρουν γιατί γίνεται ότι γίνεται;