Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Τραπεζοκαθισμάτων το ανάγνωσμα

Ένα νέο κατάστημα πώλησης καφέ άνοιξε πριν από λίγες ημέρες στην Καβάλα, σε ένα σημείο που για πολλά χρόνια ήταν κυριολεκτικά νεκρό. Και επειδή αρκετοί συμπολίτες μας είναι πάρα πολύ καλοί άνθρωποι, αποφάσισαν… να το βγάλουν από την μέση!

Πρώτα ανακάλυψαν ότι το κατάστημα διαθέτει προέγκριση άδειας και όχι κανονική άδεια (η οποία και αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες), και ότι εξαιτίας αυτού δεν θα έπρεπε να ανοίξει. Ύστερα ανακάλυψαν τα τραπεζοκαθίσματα, τα οποία γέμιζαν (υποτίθεται) το πεζοδρόμιο και δυσκόλευαν την κυκλοφορία των πεζών (σήμερα, πάντως, τα τραπεζοκαθίσματα αποσύρθηκαν από το πεζοδρόμιο)

Προφανώς αυτοί οι κάποιοι δεν είδαν ότι εδώ και αρκετά χρόνια πολλά άλλα καταστήματα έχουν κυριολεκτικά γεμίσει τους πεζόδρομους και τις πλατείες με τραπεζοκαθίσματα, μετατρέποντας την κυκλοφορία των πολιτών σε πραγματική δοκιμασία. Η όλη διαδικασία θυμίζει, κάπως, τα στρατιωτικά καψόνια που κάνουν οι “παλαιοί” στρατιώτες στους “νέους”.

Πέραν της πλάκας, όμως, αυτή η μόνιμη μανία μερικών να καταδιώκουν οτιδήποτε καινούριο είναι ακατανόητη.

Αν ένα κατάστημα είναι καλό ή όχι θα το κρίνει η αγορά, το ένστικτο της οποίας εδώ και πολλά χρόνια είναι αλάνθαστο.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, την αγορά να κρίνει το νέο κατάστημα και ας ξεχάσουμε τα διάφορα νομικίστικα τερτίπια… έστω για μια φορά.