Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Στο λιμάνι «Απ. Παύλος»: Δύο κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα


Από τις 22-24/9 το «The World» και στις 23/9 το «Wind Star» θα διέλθουν από το λιμάνι της Καβάλας – Κορυφώνονται οι προετοιμασίες ενόψει Sea Trade

 

Ο τουρισμός κρουαζιέρας ήταν ο Νο.1 στόχος για την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος της Καβάλα. Τα προηγούμενα χρόνια, το λιμάνι «Απ. Παύλος» και η πόλη ειδικότερα δεν ήταν από τους πρώτους προορισμούς, όμως από
πέρυσι και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό φέτος, η ρότα γύρισε.

Φέτος, υπολογίζονταν να περάσουν από το λιμάνι της Καβάλας 16 κρουαζιερόπλοια έναντι 10 της περυσινής σεζόν, ενώ το αξιοσημείωτο είναι ότι σε λίγες μέρες δύο κρουαζιερόπλοια θα βρεθούν ταυτόχρονα στο «Απ. Παύλος». 

Πιο συγκεκριμένα, από τις 22-24 θα «δέσει» το «The World», οι επιβάτες του οποίου θα κάνουν δύο διανυκτερεύσεις εκτός λιμανιού, ενώ στις 23 του μήνα θα διέλθει το «Wind Star». Το εν λόγω
κρουαζιερόπλοιο δεν είχε στη διαδρομή του να περάσει καθόλου από την πόλη μας, ωστόσο λόγω των πολύ καλών εντυπώσεων που αποκόμισαν πέρυσι επιβάτες και πλήρωμα, φέρνουν αυτή την αλλαγή στο πρόγραμμα.

Μάλιστα, αυτή θα είναι και η πρώτη φορά από την ημέρα που η Καβάλα μπήκε στον… χάρτη του τουρισμού κρουαζιέρας κατά την οποία δύο κρουαζιερόπλοια θα βρίσκονται ταυτόχρονα στο λιμάνι της Καβάλας.
Επίσης, στις 26/9 και ώρα 18.00 καταφθάνει το «Colombus», του οποίου το πλήρωμα  σχημάτισε εξίσου θετικές εντυπώσεις και θα διανυκτερεύσει στο «Απ. Παύλος», αναχωρώντας την επόμενη μέρα και εξασφαλίζοντας μια επιπλέον διανυκτέρευση στο φετινό πρόγραμμα που είχε καταρτίσει η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».
Όλα τα παραπάνω είναι απότοκα της πολύ καλής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο προϊόν του τουρισμού κρουαζιέρας, σε μια περίοδο που κορυφώνονται οι ετοιμασίες ενόψει της διεθνούς έκθεσης για την κρουαζιέρα, της Sea Trade Europe, που θα διεξαχθεί από τις 24-26 Σεπτεμβρίου στο Αμβούργο.
Εκεί, με ένα ενιαίο περίπτερο, οι τοπικοί φορείς θα προσπαθήσουν να βάλουν ακόμη πιο γερά στο παιχνίδι το όνομα της Καβάλας, ενισχύοντας το παρεχόμενο προϊόν για τα επόμενα δύο χρόνια.