Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του 2014

Θόδωρος Μουριάδης: «Το παλιό νοσοκομείο πρέπει να γκρεμιστεί»

 
 
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Καβάλας για το 2014, καθώς και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το ερχόμενο έτος (εκτάκτως, λόγω της απαίτησης της κεντρικής διοίκησης για άμεση αποστολή του), κατά την χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.


Κατά την παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Θόδωρος Μουριάδης επεσήμανε ότι ενώ, το 2011, ο δήμος και η τεχνική υπηρεσία χρωστούσαν 3,5 εκατομμύρια €, λόγω μνημονίου, πλέον το χρέος αυτό έχει μηδενιστεί καθώς όλα τα έργα έχουν εξοφληθεί. Στη συνέχεια χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα «όχι πλούσιο αλλά αξιοπρεπές», τονίζοντας ότι το 2014 αναμένεται να καταβληθούν 1.170.000 € από την ΣΑΤΑ και 541.000 € από τον νόμο 3756.

Απαντώντας στον κ. Μουριάδη ο Στάθης Εριφυλλίδης κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι δεν υλοποίησε ούτε το 50% από την ΣΑΤΑ, και δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το τεχνικό πρόγραμμα, διαφωνώντας με την φιλοσοφία του. Ο Άρης Βέρρος, από την άλλη, χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα «φτωχό, φτιαγμένο στο πόδι, προερχόμενο από αντιγραφή προηγούμενων ετών», ενώ κατηγόρησε την διοίκηση του δήμου για έλλειψη οράματος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι Δήμος Ζαχαριάδης και Ανδρέας Καλανταρίδης, οι οποίοι μίλησαν για μη διεκδίκηση των οφειλών από την κεντρική διοίκηση (για την υλοποίηση πρόσθετων έργων) και έλλειψη έργων έμπνευσης.

Απαντώντας στις επισημάνσεις των προαναφερθέντων για το παλιό νοσοκομείο, ο κ. Μουριάδης κατέθεσε την –προσωπική του- άποψη ότι το κτίριο θα πρέπει να γκρεμιστεί, εκτιμώντας ότι «κανένας νοήμων άνθρωπος δεν θα έριχνε λεφτά για να το φτιάξει». Η φράση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον κ. Εριφυλλίδη να τονίζει με νόημα ότι «τον Μάιο θα υπάρχει άλλη διοίκηση, η οποία θα τ’  αλλάξει όλα».

«Πόλεμος» για… την Συρία

Αναστάτωση, πάντως, προκάλεσε το αίτημα του Δήμου Ζαχαριάδη για την έγκριση ενός ψηφίσματος με το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο θα καταδίκαζε τον πόλεμο στην Συρία. Μετά από αρκετές αντεγκλήσεις, το ψήφισμα εγκρίθηκε, αφού προηγουμένως αφαιρέθηκαν δυο επίμαχες φράσεις που είχαν σχέση με την κυβερνητική εμπλοκή στην σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση και την βάση της Σούδας.