Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ


Σκληρή γλώσσα από Άρη Βέρρο με πολλά γιατί

 

Ανίκανη, αναποτελεσματική και επικίνδυνη χαρακτήρισε τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών»

 
Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα επιτέθηκε στον δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών», Άρης Βέρρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες το μεσημέρι, χαρακτηρίζοντας ανίκανη και επικίνδυνη τη διοίκηση του δήμου Καβάλας.

Ο Αρ. Βέρρος αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων, για τα οποία θεωρεί ότι δεν έγινε καμία ουσιαστική παρέμβαση από πλευράς διοίκησης, θέλοντας να ενισχύσει τις κατηγορίες για αναποτελεσματικότητα, έλλειψη δημοκρατικότητας και κοινωνικής ευαισθησίας, τα οποία χρέωσε στην παράταξη Σιμιτσή, δήλωσε δικαιωμένος για όσα κατηγόρησε κατά το παρελθόν τον δήμαρχο, ενώ σημείωσε ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Σιμιτσή είναι η επανεκλογή του.

 

Στρατόπεδα, παλιά δικαστήρια και παλιό νοσοκομείο

Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών» είπε πως δεν υπήρξε ουσιαστική παρέμβαση σε καίρια ζητήματα που αφορούν την πόλη, όπως τα στρατόπεδα, τα παλιά δικαστήρια και το Σχέδιο Περιγιαλίου, την επέκταση του Χ.Υ.Τ.Α., τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τη διαχείριση της λυματολάσπης.

Για την αξιοποίηση των στρατοπέδων τόνισε ότι οι υποσχέσεις του δημάρχου για  μετατροπή τους στο μεγαλύτερο πάρκο πρασίνου των Βαλκανίων, αυτά όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, αλλά υπάρχει πρόθεση να τσιμεντοποιηθούν, καθώς μεγάλο μέρος τους παραμένει στην κατοχή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Για το κτήριο των παλιών δικαστηρίων και τις αναφορές Σιμιτσή ακόμη και για κατάληψη, η απόδοση του στον δήμο παραμένει στις καλένδες.

Όσο για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου, το οποίο, όπως είπε ο κ. Βέρρος ήταν ένα λειτουργικό κτήριο, όπου έπεσαν δεκάδες εκατομμύρια, σήμερα αυτό «ρημάζει», ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος, εκτός από το 20%, που ανήκει στο υπουργείο Υγείας, να περάσει και το υπόλοιπο 80% που ανήκει στον δήμο, κατηγορώντας τον κ. Σιμιτσή για λανθασμένες ενέργειες.

 
«Νιος ήμουν και γέρασα» για το Σχέδιο Περιγιαλίου


Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών» αναφέρθηκε σκωπτικά και στο Σχέδιο Πόλης Περιγιαλίου, με την ατάκα: «Νιός ήμουν και γέρασα», επισημαίνοντας ότι οι δηλώσεις για έκδοση της πρώτης οικοδομικής άδειας μέσα στο 2013 έπεσαν στο κενό και ευχήθηκε να υπάρξει έστω και μία, ακόμη και μια μέρα πριν από τις δημοτικές εκλογές.

 
Χ.Υ.Τ.Α., Κοινωνικό Παντοπωλείο και λυματολάσπη

Τα βέλη του κ. Βέρρου προς την παράταξη Σιμιτσή έπεσαν και για τον τον Χ.Υ.Τ.Α., τονίζοντας ότι πολύ γρήγορα θα κορεστεί, ενώ για τη λυματολάσπη υπογράμμισε πως αντί να υπάρξει σχέδιο για τη διαχείριση της, αυτή πέφτει στον Χ.Υ.Τ.Α., καταστρέφοντας το περιβάλλον. Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Σιμιτσή ότι δεν έδωσε συνέχεια στο έργο Εριφυλλίδη για την ανακύκλωση, χωρίς να κάνει ούτε ένα βήμα εμπρός.

Για το παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης ο κ. Βέρρος τόνισε πως είναι αδιανόητο να μην ανήκει στον δήμο και αναρωτήθηκε ποιες ενέργειες έγιναν από τον δήμαρχο, ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπαράταξης Πολιτών» μίλησε και για το δημοτικό φυτώριο, το οποίο εδώ και επτά χρόνια παραμένει αναξιοποίητο, σήμερα καταστρέφεται και υπογράμμισε πως η πιο σωστή λύση θα ήταν η συνδιαχείριση του με το ΚΕΘΕΑ.

Ακόμη, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι ενήργησε μόνο μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης, προμηθεύτηκε προϊόντα σε υψηλότερες από τη μέση τιμή, ενώ επεσήμανε ότι σήμερα έχει άδεια ράφια!

 

«Βροχή» ερωτημάτων από Βέρρο


Ο Άρης Βέρρος κατέθεσε και μια σειρά ερωτημάτων στη διοίκηση του δήμου, όπως για το τι έπραξε, όταν επιβλήθηκε το χαράτσι της Δ.Ε.Η., η αύξηση του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης, τι αντίδραση είχε με την περικοπή των δημοτικών πόρων κατά 65%, για την αναπλήρωση των κενών οργανικών θέσεων στον δήμο, στις συγχωνεύσεις σχολείων, στις απολύσεις εκπαιδευτικών, στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου και στην προστασία του περιβάλλοντος.

«Το μόνο που νοιάζει τον κ. Σιμιτσή είναι πως θα επανεκλεγεί. Οκτώ μήνες πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα περίμενα μεγαλύτερη σοβαρότητα από μέρους της διοίκησης. Δυστυχώς, το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Σιμιτσή είναι πως θα παραμείνει στη θέση του, καθώς έχει υποχρεώσεις απέναντι σε όλους όσους τον στήριξαν μέχρι σήμερα, εφαρμόζοντας τις πολιτικές της τρόικας», με τον κ. Βέρρο να ανεβάζει τους τόνους


«Δημιουργεί στρατό επανεκλογής ο Σιμιτσής»

 

Ολοκληρώνοντας την οξύτατη επίθεση προς τον Κωστή Σιμιτσή, ο κ. Βέρρος τον κατηγόρησε ότι προσλαμβάνει προσωπικό μέσα από κοινωνικούς συνεταιρισμούς, ώστε να χρησιμοποιήσει αυτά τα άτομα ως στρατό επανεκλογής του.

O επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών» έθιξε ένα ακόμη ζήτημα που έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο δήμος Καβάλας δεν έχει υλοποιήσει τις οκτάμηνες συμβάσεις για πρόσληψη 66 εργαζομένων, έχοντας την έγκριση του υπουργείου Εργασίας από τις 27 Μαΐου.

«Όλα γίνονται χωρίς αξιοκρατία. Δεν πήγε σε διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ. Οι προσλήψεις γίνονται με προσωπική επιλογή του δημάρχου για να δημιουργήσει στρατό επανεκλογής. Θα πρέπει να πάψουν να κοροϊδεύουν τους καβαλιώτες. Η “Συμπαράταξη Πολιτών” θα προσπαθήσει να αποτρέψει ενέργειες που βάζουν ταφόπλακα στον δήμο μας».


Μέσα στον Σεπτέμβρη οι ενδοπαραταξιακές

Οι βολές του Άρη Βέρου είχαν να κάνουν και με το Air Show, ο οποίος είπε ότι η διοίκηση του δήμου δε στέκεται δίπλα στους πολίτες, έχοντας άλλες προτεραιότητες και ότι θα ήταν προτιμότερο να λειτουργούσε ικανοποιητικά το Κοινωνικό Κατάστημα ή να μοιράσει 1 βαρέλι πετρέλαιο, παρά να καταφεύγει σε πανηγυρικές εκδηλώσεις.

Όσο για τα σχέδια της κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για τις δημοτικές εκλογές (καμία συνάρτηση δημάρχου με τους δημοτικούς συμβούλους), ο Ηλίας Ιωαννίδης απάντησε ότι αυτή είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης να γλιτώσει από μια ήττα στις εκλογές του Μαΐου και είναι απαράδεκτο να υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια, τονίζοντας ότι οι νέες διοικήσεις θα είναι εκτρώματα.

«Είναι μια προσπάθεια να μη φανεί το πολιτικό μήνυμα, που θα είναι η καταδίκη των παρατάξεων που υλοποίησαν στον τομέα τους τις πολιτικές του Μνημονίου. Είναι ένα δώρο προς τους δημάρχους και δε θα φανεί η νίκη των άλλων πολιτικών δυνάμεων που δε στήριξαν αυτές τις πολιτικές».