Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Περιφερειακή Αναγέννηση: Νέο αρνητικό ρεκόρ από τα κρούσματα του ιού του Νείλου


Ανακοίνωση για τα αυξημένα κρούσματα από τον ιό του Νείλου, εξέδωσε η μείζονα αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ σημειώνοντας ότι η διοίκηση του Αρ. Γιαννακίδη δεν έπραξε τα δέοντα:

«Πιέζαμε φορτικά την Διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ και τον κ. Γιαννακίδη, εδώ και τρία (3) σχεδόν  χρόνια, για τον ορατό κίνδυνο της υγείας των συμπολιτών μας από τον ιό του Νείλου. Απέτυχαν οικτρά στην καταπολέμηση, άφησαν πολλά ερωτηματικά πίσω τους.

Σε δέκα εξ (16) ανέρχονται σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια ΑΜΘ  Ξάνθη, δηλαδή το 1/3  εκ των 49 κρουσμάτων πανελληνίως, εκ των οποίων 10 στην Ξάνθη, δηλαδή  περισσότερα από το 1/5 πανελληνίως. Νέα αρνητική επώδυνη πρωτιά. Συνάνθρωποι μας υποφέρουν, ταλαιπωρούνται αφάνταστα αυτοί και οι οικογένειές τους. Την ίδια στιγμή η Διοίκηση της περιφέρειας  και ο κ. Γιαννακίδης,  δίνουν επικοινωνιακές παραστάσεις για έργα του μέλλοντος, συνήθως δουλειά άλλων, που ακούμε αλλά δεν βλέπουμε.

Σταθερά, όμως, πέρυσι και φέτος,  «ξεχνούν» τους παθόντες από τον ιό του Νείλου. Φέρονται σαν να μην γνωρίζουν ότι υπάρχουν. Ούτε μια δήλωση συμπάθειας δεν είχαν την ευαισθησία να κάνουν για τους άτυχους διπλανούς μας, τηρούν στάση ένοχης σιωπής, που “τραυματίζει” το κοινωνικό σώμα».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, πρώην νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, σχολίασε: 

«Εκφράζουμε την δημόσια ανησυχία μας, για όσα εμφανίζονται  στον τομέα της δημοσίας υγείας στην Περιφέρειά μας. Κρούσματα ιού του Νείλου, κίνδυνος λύσσας στα ζώα και όχι μόνον , ευλογιά στα πρόβατα στον Έβρο.... Τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Ως παράταξη δηλώνουμε δημόσια την συμπαράσταση μας προς τους παθόντες από τον ιό του Νείλου. Κάναμε ότι μπορούσαμε για την αφύπνιση των αρμοδίων, ώστε να  μην υπάρξουν παθόντες ή να περιορισθούν οι συνέπειες. Δεν εισακουσθήκαμε. Ανησυχούμε για όσα συμβαίνουν. Όσο αφορά τη διοίκηση, την ευαισθησία για τον συνάνθρωπο μας  και το αίσθημα ευθύνης, αυτά ,τονίζουμε,  χρειάζονται το ανάλογο  ψυχικό και πολιτικό υπόβαθρο αλλά και  θάρρος της ανάληψης ευθυνών.

Δυστυχώς η ανεπάρκεια συνεχίζεται, τα πάντα πηγαίνουν αργά, συγκλίνουν στον διαρκή  κατήφορο της περιφέρειας.»